fbpx

Australian Open: “Οδοστρωτήρας” Τζόκοβιτς, ισοπέδωσε τον Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά! (vid)

Australian Open: “Οδοστρωτήρας” Τζόκοβιτς, ισοπέδωσε τον Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά! (vid)

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν πανηγύρισε… με άνεση ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος, εννέα φορές πρωταθλητής του τουρνουά, επιβλήθηκε με 6-1, 6-2, 6-4 του Αντρέι Ρούμπλεφ στον χρονικά τελευταίο προημιτελικό και διεύρυνε το αήττητο σερί του στους 26 αγώνες, στα κορτ της Μελβούρνης. Στον αντίποδα, για τον Ρώσο αυτός ήταν ο έβδομος χαμένος προημιτελικός Γκραν Σλαμ της καριέρας του, αναζητώντας ακόμη την παρθενική του είσοδο στην τελική τετράδα ενός μέιτζορ.

Στο πρώτο μέρος, ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε με ένα χαμένο μπρέικ πόιντ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Ρούμπλεφ, όμως λίγο αργότερα βρήκε το μπρέικ για να προηγηθεί με 3-1. Το 6ο γκέιμ εξελίχθηκε σε μία τρομερή διελκυστίνδα μεταξύ των δύο, με τον Σέρβο να βγαίνει ξανά νικητής. Έπειτα από τέσσερις χαμένες ευκαιρίες, στο πέμπτο του μπρέικ πόιντ έσπασε ξανά το αντίπαλο σερβίς, ανέβηκε στο 5-1, έσβησε δύο μπρέικ πόιντ του Ρώσου στο αμέσως επόμενο γκέιμ και με 6-1 πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο μέρος, τα τέσσερα πρώτα γκέιμ είχα εύκολα κρατήματα σερβίς ώσπου ήρθε το μπρέικ ξανά υπέρ του Τζόκοβιτς για να προηγηθεί με 3-2. Ο Νο5 στον κόσμο Σέρβος έσβησε δύο μπρέικ πόιντ στη συνέχεια και ακολούθησε ένα δεύτερο δικό του μπρέικ για να αυξήσει το προβάδισμά του στο 5-2. Στο επόμενο γκέιμ ο μαχητικότατος Ρούμπλεφ έσβησε τέσσερα σετ πόιντ, είχε ένα (χαμένο) μπρέικ πόιντ, αλλά τελικά λύγισε και ο Τζόκοβιτς έκλεισε το σετ με 6-2.

Στο τρίτο μέρος ο εννέα φορές πρωταθλητής του τουρνουά έκανε… εκκίνηση με μπρέικ, ενώ απώλεσε και μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ, χάνοντας την ευκαιρία να ανεβεί στο 3-0. Έκτοτε ακολούθησε… ηρεμία, με τον Σέρβο να κάνει διαχείριση του πλεονεκτήματος, να κρατάει το σερβίς του δίχως να απειληθεί ούτε μία φορά και με 6-4 να βάζει τέλος στο σετ και συνολικά στο ματς έπειτα από 2 ώρες και 3 λεπτά αναμέτρησης.

Στα ημιτελικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Τόμι Πολ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε με 7-6(6), 6-3, 5-7, 6-4 του Μπεν Σέλτον. Σημειώνεται πως σε εννέα συμμετοχές σε ημιτελικά Αυστραλιανού Όπεν ο Τζόκοβιτς έχει… ισάριθμους τίτλους, αφού σε όλες τις περιπτώσεις όχι μονάχα πέρασε στον τελικό, αλλά πήρε και το τρόπαιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις