fbpx

Australian Open: Ο Τόμι Πολ… διαδέχθηκε τον Αντρέ Αγκάσι (pics)

Australian Open: Ο Τόμι Πολ… διαδέχθηκε τον Αντρέ Αγκάσι (pics)

Η πρόκριση του Τόμι Πολ στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν συνιστά ιστορικό επίτευγμα για τον ίδιο, καθώς είναι η πρώτη της καριέρας του στην τελική τετράδα οποιουδήποτε Γκραν Σλαμ, ωστόσο η… ιστορικότητά της δεν σταματάει μονάχα εκεί. Με αυτόν τον θρίαμβό του ο Νο35 στον κόσμο τενίστας έγινε και ο πρώτος Αμερικανός από το μακρινό 2004 που μπαίνει στα ημιτελικά του μέιτζορ της Μελβούρνης.

Ο τελευταίος συμπατριώτης του που το είχε πράξει αυτό ήταν ο Αντρέ Αγκάσι. Ο τότε 34χρονος Αγκάσι είχε περάσει στα ημιτελικά μιας και ο Σεμπαστιάν Γκροσζάν είχε εγκαταλείψει με τραυματισμό στο μεταξύ τους ματς των προημιτελικών. Στη μάχη του ημιτελικού όμως ο θρυλικός Αμερικανός ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον Μάρατ Σάφιν.

Εάν ο Πολ μπορέσει να μπει και στον μεγάλο τελικό τότε θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός που το πετυχαίνει αυτό από τον… Αντρέ Αγκάσι και το 2003. Εκείνη τη χρονιά ο Αγκάσι είχε μάλιστα κατακτήσει και τον τίτλο με νίκη επί του Ράιαν Σίτλερ, για να φτάσει στο 8ο και τελευταίο Γκραν Σλαμ της καριέρας του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις