fbpx

Australian Open: Νικητής στον… αμερικανικό εμφύλιο ο Πολ! (vid)

Australian Open: Νικητής στον… αμερικανικό εμφύλιο ο Πολ! (vid)

Την παρθενική πρόκριση της καριέρας του σε ημιτελικά Γκραν Σλαμ πανηγύρισε ο Τόμι Πολ. Ο Νο35 στον κόσμο Αμερικανός επικράτησε του συμπατριώτη του Μπεν Σέλτον με 7-6(6), 6-3, 5-7, 6-4, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την τελική τετράδα του Αυστραλιανού Όπεν. Στον αντίποδα, έτσι ολοκληρώθηκε μία… παραμυθένια πορεία για τον Νο89 στον κόσμο Σέλτον, ο οποίος από την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο πρώτο μέρος, ο Πολ είχε μία ευκαιρία για μπρέικ στο τρίτο γκέιμ η οποία όμως δεν αξιοποιήθηκε. Με τον 25χρονο από το Νιού Τζέρι να έχει άψογα ποσοστά στο σερβίς (90% στο πρώτο, 75% στο δεύτερο) η μάχη πήγε στο τάι μπρέικ όπου και πάλι τη διαφορά έκανε μόλις ένας πόντος. Το μοναδικό μίνι μπρέικ της διαδικασίας έδωσε στον Πολ προβάδισμα με 7-6 και στη συνέχεια κρατώντας το σερβίς του έκανε δικό του το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο μέρος, αρχικά ο Πολ επέστρεψε από το 15-40 στο 5ο γκέιμ και στο αμέσως επόμενο έκανε μπρέικ για να προηγηθεί με 4-2. Έκτοτε ακολούθησαν… τρία love service game, με τον Πολ να έχει τα δύο εξ αυτών και να κλείνει το σετ με 6-3. Στο τρίτο μέρος όμως ο 20χρονος Σέλτον έκανε την αντεπίθεσή του.

Αρχικά έσβησε τέσσερα μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ, ενώ είδε και τον συμπατριώτη του να φτάνει τελικά σε μπρέικ για να προηγηθεί με 4-3, όμως δεν πτοήθηκε. Απαντώντας με μπρέικ στο αμέσως επόμενο γκέιμ επανέφερε την ισορροπία, ακολούθησε η εξουδετέρωση ακόμη τριών μπρέικ πόιντ στο γκέιμ που ακολούθησε και βρίσκοντας ένα δεύτερο μπρέικ στο 12ο γκέιμ έκανε το 7-5 για να μειώσει σε 2-1.

Ωστόσο, το… μομέντουμ του 20χρονου από την Τζόρτζια δεν είχε συνέχεια. Ο Πολ μπήκε με μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ του τέταρτου σετ, δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά με μπρέικ πόιντ και πορεύθηκε έτσι ως το κλείσιμο του σετ και του ματς, έπειτα από 3 ώρες και 6 λεπτά συνολικής μάχης.

Στα ημιτελικά ο Τόμι Πολ θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Αντρέι Ρούμπλεφ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις