fbpx

Australian Open: Η διοργάνωση αγνοεί την εθνική ημέρα της χώρας

Australian Open: Η διοργάνωση αγνοεί την εθνική ημέρα της χώρας

Το Αυστραλιανό Όπεν στη Μελβούρνη δεν σκοπεύει να γιορτάσει την εθνική ημέρα της χώρας και προτιμά να επικεντρωθεί στο να τιμήσει το γυναικείο τένις.

 Η απόφαση έρχεται μετά την επιθυμία των ιθαγενών αστέρων του αθλητισμού της Αυστραλίας που δεν θέλουν εορταστικές εκδηλώσεις για την συγκεκριμένη ημέρα. Η Αυστραλή παίκτρια του κρίκετ, Άσλεϊ Γκάρντνερ, πρόσφατα τόνισε ότι αισθάνεται άβολα να παίξει απέναντι στο Πακιστάν σε μία ημέρα που σημαίνει για τους ιθαγενείς τη γενοκτονία, τις σφαγές και την καταπίεση.

 Η ημέρα της Αυστραλίας γιορτάζει την 26η Ιανουαρίου του 1788 όταν ο πρώτος στόλος της Βρετανίας έφτασε στο Σίντνεϊ Κόουβ και ύψωσε την σημαία με τον Άρθουρ Φίλιπ  μετά από λίγες ημέρες εξερεύνησης στο Πορτ Τζάκσον της Νέας Νότιας Ουαλίας.

 Πρώην παίκτης του κρίκετ, ο Τζέισον Γκιλέσπι, ζήτησε η ημερομηνία να αλλάξει σε μία ημέρα που όλοι οι Αυστραλοί θα μπορούν να γιορτάσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια το Αυστραλιανό Όπεν είχε σταματήσει να γιορτάζει με πυροτεχνήματα. Η μόνη αναγνώριση της ημέρας θα είναι η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας πριν το πρώτο βραδινό ματς στη Rod Laver Arena ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και η κυβέρνηση της Βικτόρια αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί παρέλαση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις