fbpx

Australian Open, Τσιτσιπάς: «Νιώθω την Αυστραλία σαν πατρίδα μου – Θέλω να χτίσουμε σχολείο στη Βικτώρια» (vids)

Australian Open, Τσιτσιπάς: «Νιώθω την Αυστραλία σαν πατρίδα μου – Θέλω να χτίσουμε σχολείο στη Βικτώρια» (vids)

Τη μεγάλη νίκη με 3-0 σετ απέναντι στον Γίρι Λεχέτσκα πανηγύρισε σήμερα Τρίτη (24/01) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Australian Open της Μελβούρνης (16-29/01), και προκρίθηκε στην τελική 4αδα του πρώτου χρονικά Grand Slam.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, δείχνοντας ψυχραιμία στο παιχνίδι του, συγκέντρωση στα χτυπήματά του, αλλά και απόλυτο επαγγελματισμό, δίχως να υποτιμήσει τον μαχητικό Τσέχο αντίπαλό του, δίκαια βρίσκεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης, για 3η σερί χρονιά και για 4η στην καριέρα του.

Στις on court δηλώσεις του, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Λεχέτσκα, ο No. 4 του κόσμου στάθηκε στο κλειδί της σημερινής του επιτυχίας, στις ικανότητες του αντιπάλου του, αλλά και στο πως “απέκρουσε” το τριπλό break point.

Ο Στέφανος τοποθετήθηκε επίσης και στα συναισθήματά του για το Australian Open, χαρακτηρίζοντάς το ξανά ως το Home Slam του, ενώ μίλησε και για τις φιλανθρωπικές ενέργειες που θέλει να πραγματοποιήσει, με το χρηματικό έπαθλο που θα λάβει, σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου.

«Ναι, μπορώ να πω ότι ήταν μια καλή εμφάνιση. Στάθηκα διαφορετικά σήμερα από κάθε άλλο ματς. Το πιο σημαντικό, όμως, στο τέλος ήταν ότι βρήκα μία λύση. Ήταν πολύ δύσκολα στο τρίτο σετ του αγώνα, αναμφίβολα από τα πιο δύσκολα σετ που είχα μέχρι τώρα στο τουρνουά», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Ο Γίρι έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά. Είναι ένας παίκτης που έχει ξεκινήσει να παίζει πολύ καλά πρόσφατα, και θα γίνει ακόμα καλύτερος στο μέλλον, γιατί είναι ένας σπουδαίος παίκτης.

Έπρεπε να διαχειριστώ τα χτυπήματα εδάφους, ήταν αρκετά πιο βαριά και βαθιά από την άλλη πλευρά του κορτ. Ήταν μια αποστολή που έπρεπε να φέρω εις πέρας, δίνοντας το καλύτερο μου εαυτό.

Ξέρω ότι στο tie-break ήταν μία κρίσιμη στιγμή, κρινόταν το ποιος θα επιστρέψει στο ματς. Έτσι όπως το είδα εγώ, ήταν η ευκαιρία μου να πάρω τον έλεγχο του παιχνιδιού, και είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά κατάφερα να κλείσω έτσι το 2ο σετ».

Σχετικά με το πως βγήκε από το τριπλό break point, είπε: «Η εμπειρία θα έλεγα, και κάποια Σπαρτιάτικη αντίδραση.

Σχετικά με το πως αισθάνεται το Australian Open, μιας και δεν υπάρχει Grand Slam στην Ελλάδα, είπε: «Η Αυστραλία είναι μία σπουδαία χώρα. Λατρεύω να έρχομαι εδώ να παίζω τένις, αλλά και πέρα από το τένις, μ’ αρέσει να κάνω πολλά πράγματα εδώ. Μάλιστα, η αγαπημένη μου ηθοποιός είναι από αυτή τη χώρα. Θα ήταν όμορφο να την έβλεπα στην κερκίδα κάποια μέρα.

Ο κόσμος στην Αυστραλία είναι φιλόξενος. Μεγάλωσα σε ένα μέρος που είναι παρόμοιο σε συνθήκες και στο lifestyle με εδώ. Δεν είναι πολύ τροπικό το κλίμα, δεν υπάρχει πολύ υγρασία, και αυτά με κάνουν να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Οι Γάλλοι έχουν το Rolland Garros, οι Άγγλοι το Wimbledon, οι Αμερικανοί το US Open, για μένα το Australian Open είναι το Slam που με κάνει να αισθάνομαι σα να είμαι στην πατρίδα μου».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να μείνει στη Μελβούρνη, είπε: «Ας ξεχάσουμε για λίγο το θέμα της κατοικίας, έχουμε πολύ χρόνο στο μέλλον γι’ αυτό. Πρόσφατα, μάλιστα, άρχισα να ασχολούμαι πιο ενεργά με τη φιλανθρωπία. Ένας παραπάνω λόγος που θέλω να κερδίσω το Australian Open, είναι γιατί με το χρηματικό έπαθλο θέλω να χτίσουμε ένα σχολείο, και να διαθέσω γενικά κάποιους σημαντικούς πόρους.

Γι’ αυτούς τους λόγους αξίζει να κάνουμε στην άκρη για λίγο το τένις. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή. Είδα πόσο δύσκολο είναι για πολλά παιδιά στον κόσμο να πάνε στο σχολείο και να λάβουν τη σωστή μόρφωση. Δεν έχουν όλα τα παιδιά δυστυχώς τα ίδια προνόμια, και γι’ αυτό θα ήθελα να προσφέρω μια βοήθεια, προσφέροντας καλύτερη εκπαίδευση. Και για να το πω με απλά λόγια, αυτό σημαίνει η Αυστραλία για μένα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις