fbpx

Australian Open, Τσιτσιπάς-Λεχέτσκα 3-0: «Κυνικός» Στέφανος και πρόκριση για 3η σερί φορά στα ημιτελικά της Μελβούρνης (pics,vids)

Australian Open, Τσιτσιπάς-Λεχέτσκα 3-0: «Κυνικός» Στέφανος και πρόκριση για 3η σερί φορά στα ημιτελικά της Μελβούρνης (pics,vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε και την πρόκληση της ευχάριστης έκπληξης του Australian Open, Γίρι Λεχέτσκα, επικρατώντας με 3-0 σετ (6-3, 7-6(2), 6-4) εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα ημιτελικά του τουρνουά για 3η σερί χρονιά και για 4η στην καριέρα του.

O 24χρονος Έλληνας τενίστας έδειξε ψυχραιμία στα μεγαλύτερα διαστήματα του παιχνιδιού, ήταν σταθερά εύστοχος και συγκεντρωμένος, και νίκησε εμπειρικά και επαγγελματικά τον μαχητικό Τσέχο αντίπαλό του, σε 2 ώρες και 17 λεπτά αγώνα.

Στο 1ο σετ, ο Στέφανος ξεκίνησε με περίσσιο δυναμισμό στο κορτ, κατακτώντας τα πρώτα 3 games, έχοντας ήδη ένα break (3-0), ενώ στη συνέχεια διατήρησε την απόσταση από τον Λεχέτσκα, για να κλείσει χωρίς κινδύνους και λάθη την πρώτη στροφή του αγώνα (6-3).

Στο 2ο σετ, με τον No. 71 του κόσμου να σερβίρει εξ’ αρχής, οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι και το 12ο game, με αποτέλεσμα ο νικητής να αποφασιστεί στο tie-break (6-6). Εκεί, μετά από 8 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα “μάχης”, ο Τσιτσιπάς είχε τον απόλυτο έλεγχο, και με επιμέρους σκορ 7-2 κατέκτησε και το 2ο σετ, έχοντας ακόμα ένα βήμα για τη νίκη και την πρόκριση στην 4αδα.

Στο 3ο και τελευταίο σετ, με βάση την εξέλιξη των πραγμάτων, πάλι οι ισορροπίες της αναμέτρησης ήταν μοιρασμένες στο ακέραιο, καθώς μέχρι το 8ο game αμφότεροι έδιναν προτεραιότητα στο σερβίς τους, όπως και στο προγενέστερο σετ (4-4). Στο αμέσως επόμενο, ο No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης με love game (40-0) πήρε ξανά τα ηνία, ενώ στο 10ο και τελευταίο game κατάφερε να πραγματοποιήσει το 2ο προσωπικό του break, και να ολοκληρώσει τις προσπάθειες του με επιτυχία (6-4).

Στο πλαίσιο των ημιτελικών του πρώτου χρονικά Grand Slam, ο Στέφανος θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κάρεν Κατσάνοφ, ώστε να βρεθεί στον τελικό της Μελβούρνης. Αν το πετύχει αυτό, θα είναι η 2η πρόκρισή του σε τελικό Grand Slam, μετά το Roland Garros του 2021. Παράλληλα, η παράδοση στις αναμετρήσεις του Τσιτσιπά με τον 26χρονο Ρώσο είναι με το μέρος του, καθώς μετρά 5 νίκες σε ισάριθμα ματς απέναντί του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις