fbpx

Australian Open, Τσιτσιπάς: «Είναι υπέροχο που επέστρεψα στα ημιτελικά – Ελπίζω όντως να είναι η χρονιά μου φέτος» (vid)

Australian Open, Τσιτσιπάς: «Είναι υπέροχο που επέστρεψα στα ημιτελικά – Ελπίζω όντως να είναι η χρονιά μου φέτος» (vid)

Αρκετά ευχαριστημένος με τις πρόσφατες εμφανίσεις του (πόσο μάλλον με τη σημερινή), αλλά και αρκετά αισιόδοξος για το 2023, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την 5η σερί του νίκη στο Australian Open, και την πρόκριση στον ημιτελικό του πρώτου χρονικά Grand Slam.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, που επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 7-6(2), 6-4) του αξιόμαχου Τσέχου αντιπάλου του, μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Κάρεν Χατσάνοφ, για τη συνεργασία του με τον Μαρκ Φιλιππούση, τις αλλαγές πάνω στον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά και το τι περιμένει-φιλοδοξεί να πετύχει το 2023.

Σχετικά με την αναμέτρηση κόντρα στον Κάρεν Χατσάνοφ: «Είναι ένα ματς που περιμένω πως και πως. Είναι υπέροχο που επέστρεψα στα ημιτελικά του τουρνουά και είμαι χαρούμενος για το επίπεδό μου μέχρι στιγμής. Θέλω περισσότερα από αυτή την εβδομάδα και ελπίζω να δημιουργήσω μερικές μαγικές καταστάσεις στη Μελβούρνη».

Σχετικά με τη συνεργασία του με τον Μαρκ Φιλιππούση: «Είναι στην ομάδα μου γιατί τα πηγαίνει εξαιρετικά μαζί μου και με τον πατέρα μου. Καταλαβαινόμαστε. Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις ή προβλήματα που μένουν άλυτα. Απολαμβάνω αυτή τη συνεργασία γιατί είναι πολύ χρήσιμος, τόσο για εμένα, όσο και για τον πατέρα μου. Μας βοηθάει πάρα πολύ με την εμπειρία του».

Σχετικά με το αν το 2023 θα είναι η χρονιά του: «Αισθάνομαι υπέροχα με το τένις μου. Αισθάνομαι τόσο όμορφα για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελπίζω όντως να είναι η χρονιά μου φέτος. Είμαι διαφορετικός παίκτης σε σχέση με παλαιότερα, η ψυχολογία μου είναι διαφορετική και όταν αγωνίζομαι στο court, είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος».

Σχετικά με το αν νιώθει πίεση όσο μεγαλώνει και παίζει αντίπαλος με τενίστες της NextGen: «Δεν το σκέφτομαι ιδιαίτερα. Κάθε τενίστας έχει το δικό του προφίλ. Αντιμετωπίζω κάθε αντίπαλο με την ίδια νοοτροπία. Κάθε αγώνας μου είναι μια νέα σελίδα στο βιβλίο μου. Δεν είμαι πλέον παιδί, μεγαλώνω».

Σχετικά με το τι έχει αλλάξει στον εαυτό του: «Αισθάνομαι πολύ καλά. Παίζω εξαιρετικό τένις, η φιλοσοφία μου πλέον είναι ξεκάθαρη. Βλέπω τα πράγματα διαφορετικά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Κάνω τη δουλειά μου και δεν εξουθενώνομαι πλέον στο court. Είμαι πολύ χαρούμενος κάθε φορά που βρίσκομαι στο court, κάθε φορά που χτυπάω όμορφα τη μπάλα. Είμαι πολύ πεινασμένος να πετύχω νέους στόχους».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις