fbpx

Australian Open: Πρόκριση για Χατσάνοφ κόντρα στον… λαβωμένο Κόρντα (vid)

Australian Open: Πρόκριση για Χατσάνοφ κόντρα στον… λαβωμένο Κόρντα (vid)

Την πρόκριση για τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν πανηγύρισε ο Κάρεν Χατσάνοφ. Ο Νο2 στον κόσμο Ρώσος είδε τον Σεμπάστιαν Κόρντα να εγκαταλείπει τη μεταξύ τους μάχη των προημιτελικών λόγω τραυματισμού, έχοντας όμως ήδη ως εκείνο το σημείο καθαρό προβάδισμα με 7-6(5), 6-3, 3-0. Αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη παρουσία καριέρας του Χατσάνοφ σε ημιτελικά Γκραν Σλαμ, με την πρώτη να είναι το… περσινό US Open.

Στο πρώτο μέρος, αν και αμφότεροι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στο πρώτο σερβίς τους (80% ο Χατσάνοφ, 82% ο Κόρντα) στο δεύτερο επίσης αμφότεροι είχαν προβλήματα, κινούμενοι κάτω από το 50%. Υπό αυτές τις συνθήκες, αν και ο Ρώσος πήρε προβάδισμα με μπρέικ στο 2ο κιόλας γκέιμ, ο Αμερικανός απάντησε στο 8ο γκέιμ, μειώνοντας σε 5-4 και στερώντας από τον αντίπαλό του την ευκαιρία να κλείσει το σετ. Στο τάι μπρέικ που ακολούθησε, ο 26χρονος Ρώσος έκανε ένα άλμα από το 3-3 στο 6-3, για να κλείσει με την τρίτη ευκαιρία του το σετ στο 7-5.

Στο δεύτερο μέρος ο Χατσάνοφ ξεκίνησε χάνοντας διπλό μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ, ενώ απώλεσε ξανά διπλή ευκαιρία στο αμέσως επόμενο που σέρβιρε ο Κόρντα. Τελικά η… ζημιά για τον 22χρονο Αμερικανό ήρθε στο 7ο γκέιμ. Εκεί ο Χατσάνοφ έκανε το μπρέικ και συνοδεύοντάς το λίγο αργότερα με ακόμη ένα έκλεισε το σετ με 6-3.

Ήδη πάντως, από τα τελευταία γκέιμ του δεύτερου σετ ήταν εμφανές πως ο Κόρντα αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στον καρπό του χεριού. Τελικά, με μόλις τρία γκέιμ να παίζονται στο τρίτο μέρος -και τον Χατσάνοφ να τα κατακτά για να προηγηθεί με 3-0- ο Αμερικανός εγκατέλειψε το ματς, μη δυνάμενος να συνεχίσει. Αυτή μάλιστα ήταν μόλις η πρώτη εγκατάλειψη στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν έπειτα από 242 αγώνες!

Στην επόμενη φάση ο Κάρεν Χατσάνοφ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Στέφανο Τσιτσιπά, εφόσον ο Έλληνας μπορέσει αργότερα εντός της ημέρας να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γίρι Λεχέτσκα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις