fbpx

Australian Open: Η ασταμάτητη Ριμπάκινα πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά (vid)

Australian Open: Η ασταμάτητη Ριμπάκινα πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά (vid)

H Έλενα Ριμπάκινα συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία στη Μελβούρνη, με την 23χρονη Καζάκα να ξεπερνάει και το εμπόδιο της Λετονής και Νο. 17 του κόσμου Γέλενα Οσταπένκο με 6-2, 6-4 σε 79 λεπτά εξασφαλίζοντας το πρώτο χρονικά εισιτήριο για το φετινό Australian Open το οποίο παράλληλα είναι και το πρώτο στην καριέρα της.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ριμπάκινα απέναντι στην Οσταπένκο, από την οποία είχε ηττηθεί στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους, αλλά και η 9η καριέρας στο Australian Open (9-3). Η Καζάκα τελείωσε την αναμέτρηση με 11 άσους, φτάνοντας συνολικά τους 35 τους περισσότερους από κάθε άλλη παίκτρια στο φετινό τουρνουά, σημείωσε 24 winners, ενώ υπέπεσε σε 21 αβίαστα λάθη.

Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας έγινε…indoor μετά από κλείσιμο της οροφής της Rod Laver Arena λόγω βροχής, μια συνθήκη που ταίριαζε περισσότερο στη Οσταπένκο, η Ριμπάκινα με δύο break προηγήθηκε με 5-1 στο 1ο σετ, το οποίο και έκλεισε λίγο αργότερα κάνοντας το 1-0 μετά από 32 λεπτά αγώνα.

Στο 2ο σκέλος του προημιτελικού η Οσταπένκο βγήκε πιο επιθετικά παίρνοντας τα πρώτα δύο games βρίσκοντας το πρώτο και μοναδικό της break στο παιχνίδι (1/8). Ωστόσο από εκεί και πέρα η Ριμπάκινα παίζοντας ίσως το καλύτερο τένις της στο τουρνουά όχι μόνο πήρε πίσω το σερβίς της, αλλά με νέο break έκανε το 4-2.

Η 23χρονη πάτησε στο έξτρα break και χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα στη συνέχεια έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση στην ημιτελική φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια από την αναμέτρηση της Τζέσικα Πεγκούλα με τη Βικτόρια Αζαρένκα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις