fbpx

Australian Open: “Τυφώνας” Τζόκοβιτς, σάρωσε τον Ντε Μινόρ και μπήκε στα προημιτελικά! (vid)

Australian Open: “Τυφώνας” Τζόκοβιτς, σάρωσε τον Ντε Μινόρ και μπήκε στα προημιτελικά! (vid)

Πραγματοποιώντας μία άκρως επιβλητική εμφάνιση, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 6-2, 6-1, 6-2 του Άλεξ Ντε Μινόρ και πήρε το τελευταίο χρονικά εισιτήριο για τα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Νο5 στον κόσμο Σέρβος έβαλε έτσι τέλος και στην καλύτερη πορεία που είχε καταγράψει ως τώρα στην καριέρα του ο Αυστραλός στα γήπεδα της Μελβούρνης, ενώ ο ίδιος θα βρεθεί για 13η φορά στην καριέρα του στην τελική οκτάδα της διοργάνωσης.

Στο πρώτο σετ, μέχρι και το 5ο γκέιμ η μάχη έμοιαζε ισορροπημένη, ωστόσο εκεί ήρθε το… ξεπέταγμα του Τζόκοβιτς. Ο εννέα φορές πρωταθλητής του τουρνουά έχασε μόλις δύο πόντους στα τρία επόμενα γκέιμ(!), έκανε δύο μπρέικ και έκλεισε το σετ με 6-2.

Στο δεύτερο μέρος ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε πάλι με μπρέικ. Κομβικό αποδείχθηκε το 4ο γκέιμ, καθώς παρόλο που ο Νο24 στον Ντε Μινόρ έσβησε τέσσερα μπρέικ πόιντ, ο Σέρβος… βρήκε και πέμπτο, κάνοντας το σπάσιμο στο σερβίς για το 4-0. Έκτοτε, η πορεία ήταν εύκολο ως το 6-1 και το συνολικό 2-0.

Στο τρίτο μέρος ο 35χρονος Σέρβος ξεκίνησε ξανά με μπρέικ. Στο 3ο γκέιμ, παρόλο που ο Ντε Μινόρ βρέθηκε μπροστά με 40-15, είδε τον Τζόκοβιτς να του παίρνει τέσσερις διαδοχικούς πόντους φτάνοντας σε νέο σπάσιμο του σερβίς. Από εκεί και πέρα, απλά ο πολυνίκης του τουρνουά κράτησε δύο φορές το δικό του σερβίς για να φτάσει στο 6-2 και να βάλει τέλος στο ματς έπειτα από 2 ώρες και 6 λεπτά μάχης.

Στην επόμενη φάση ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος νίκησε νωρίτερα σε μία συναρπαστική αναμέτρηση με 6-3, 3-6, 6-3 4-6, 7-6(9) τον Χόλγκερ Ρούνε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις