fbpx

Australian Open: Το… παραμύθι του Σέλτον συνεχίζεται! (vid)

Australian Open: Το… παραμύθι του Σέλτον συνεχίζεται! (vid)

Το όνειρο έχει ακόμη κι άλλο δρόμο για τον Μπεν Σέλτον! Ο 20χρονος Αμερικανός, Νο89 στην παγκόσμια κατάταξη, εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν έπειτα από τη νίκη του με 6-7(5), 6-2, 6-7(4), 7-6(4), 6-2 επί του συμπατριώτη του Τζέφρεϊ Τζον Γουλφ. Αυτή η μαγική πορεία για τον νεαρό Σέλτον αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, συνυπολογίζοντας το γεγονός πως αυτή είναι μόλις η δεύτερη συμμετοχή της καριέρας του σε κυρίως ταμπλό Γκραν Σλαμ, ενώ στην προηγούμενη (US Open 2022) είχε απλώς αποκλειστεί στον 1ο Γύρο.

Στο πρώτο σετ, το μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας ανήκει στο Σέλτον και εμφανίστηκε στο 5ο γκέιμ, ωστόσο δεν αξιοποίησε το ένα μπρέικ πόιντ που είχε και έτσι επακολούθησε το τάι μπρέικ. Εκεί, αν και ο Σέλτον προηγήθηκε με 4-3, ο αντίπαλός του πήρε τρεις πόντους στη σειρά για να ανεβεί στο 6-4 και στη δεύτερη ευκαιρία του να κλείσει το σετ με 7-5. Αντιθέτως, στο δεύτερο σετ η ισορροπία διήρκησε μόνο έως το 2-2. Ακολούθησαν δύο σερί μπρέικ από τον Σέλτον -του οποίου το σερβίς ξανά δεν απειλήθηκε ποτέ- και με 6-2 έφερε στα ίσα το ματς.

Στο τρίτο μέρος, το εναρκτήριο γκέιμ βρήκε τον Νο67 στον κόσμο Γουλφ να έχει το πρώτο του μπρέικ πόιντ στο ματς, δίχως όμως να αξιοποιηθεί. Οι δύο Αμερικανοί πήραν για άλλη μία φορά τον δρόμο του τάι μπρέικ, ξανά ο 24χρονος Γουλφ προηγήθηκε με 6-4 και αυτή τη φορά δεν σπατάλησε καμία ευκαιρία, κλείνοντάς το στο 7-4.

Στο τέταρτο μέρος αμφότεροι είχαν ευκαιρίες για μπρέικ στα πρώτα γκέιμ (δύο ο Σέλτον, μία ο Γουλφ) οι οποίες όμως σπαταλήθηκαν, έτσι για τρίτη φορά ήρθε το τάι μπρέικ στο προσκήνιο. Από το 2-2 και μετά ο Σέλτον πήρε τέσσερις διαδοχικούς πόντους για το 6-2 και στην τρίτη ευκαιρία του έκλεισε το σετ με 7-4, στέλνοντας τη μάχη σε… πέμπτο επεισόδιο.

Στο τελικό σετ, ο Σέλτον ήταν άπταιστος. Είχε 9 winner με μόλις 2 αβίαστα λάθη, δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά με μπρέικ πόιντ, έκανε το πρώτο μπρέικ νωρίς για να προηγηθεί με 2-0 και τελικά έκλεισε το ματς στο σερβίς του αντιπάλου του, βάζοντας τέλος στην αναμέτρηση έπειτα από 3 ώρες και 47 λεπτά.

Στην επόμενη φάση ο Σέλτον θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν εκ των Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και Τόμι Πολ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις