fbpx

Australian Open: Ξεπέρασε η Βέκιτς τον “σκόπελο” της Φρουβίρτοβα (vid)

Australian Open: Ξεπέρασε η Βέκιτς τον “σκόπελο” της Φρουβίρτοβα (vid)

Μία θέση στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν έκλεισε η Ντόνα Βέκιτς, έπειτα από τη νίκη της με 2-1 σετ κόντρα στη Λίντα Φρουβίρτοβα. Η Νο64 στον κόσμο Κροάτισσα δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στην 17χρονη Τσέχα, όμως υπερίσχυσε με 6-2, 1-6, 6-3, φτάνοντας έτσι και για πρώτη φορά στην καριέρα της στην τελική οκτάδα του Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης.

Στο πρώτο μέρος η Βέκιτς μπήκε πολύ δυναμικά και προηγήθηκε με 3-0 με δύο μπρέικ, ωστόσο με το πρώτο δικό της μπρέικ η Φρουβίρτοβα την… φρέναρε, μειώνοντας σε 3-1. Ωστόσο, αυτό δεν αρκούσε στην Τσέχα, καθώς στο αμέσως επόμενο γκέιμ δέχθηκε πάλι μπρέικ για το 4-1 και έκτοτε η 26χρονη από την Κροατία κράτησε το σερβίς της ως το φινάλε του σετ.

Στο δεύτερο μέρος η Βέκιτς είδε τα ποσοστά στο πρώτο σερβίς της να πέφτουν στο 43% (6/14 πόντους), κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως και στην έκβαση του σετ. Μετά το 1-1 η Νο82 στον κόσμο Φρουβίρτοβα… πάτησε γκάζι, βρήκε δύο διαδοχικά μπρέικ και έφτασε στο 6-1 και την ισοφάριση.

Στο τρίτο μέρος η Τσέχα έκανε νωρίς το μπρέικ για να προηγηθεί με 2-1, όμως κάπου εκεί ξεθύμανε η δυναμική της. Η Κροάτισσα βρήκε δύο μπρέικ και παίρνοντας πέντε από τα έξι επόμενα γκέιμ έκλεισε το ματς έπειτα από 2 ώρες και 7 λεπτά μονομαχίας.

Στην επόμενη φάση η Βέκιτς θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα, η οποία επικράτησε νωρίτερα με 7-5, 6-2 της Μπελίντα Μπέντσιτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις