fbpx

Australian Open: Ιστορική πρόκριση για τον Πολ, έβγαλε νοκ-άουτ τον Μπαουτίστα Αγκούτ! (vid)

Australian Open: Ιστορική πρόκριση για τον Πολ, έβγαλε νοκ-άουτ τον Μπαουτίστα Αγκούτ! (vid)

Μία από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του πανηγύρισε ο Τόμι Πολ στο Αυστραλιανό Όπεν. Ο Νο35 στον κόσμο Αμερικανός επιβλήθηκε με 6-2, 4-6, 6-2, 7-5 του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ καταγράφοντας ένα ορόσημο στην καριέρα του, αφού έτσι θα βρεθεί για πρώτη φορά στα προημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ.

Στο πρώτο σετ, ο 34χρονος Ισπανός είχε σημαντικές απώλειες σε πρώτο σερβίς (κέρδισε μόλις 13/25 πόντους), ωστόσο το πιο μεγάλο πλήγμα ήταν η αδυναμία του να σημειώσει μπρέικ παρόλο που είχε έξι μπρέικ πόιντ. Αντιθέτως, ο Αμερικανός αξιοποίησε δύο από τις οκτώ ευκαιρίες του για να φτάσει στο 6-2. Στο δεύτερο μέρος αμφότερα… συμμάζεψαν το σερβίς τους, δίχως όμως να εξουδετερώσουν κάθε απειλή. Ο Νο25 στον κόσμο Μπαουτίστα Αγκούτ έκανε δύο μπρέικ σε ισάριθμες ευκαιρίες, ο Πολ πέτυχε μονάχα ένα -επίσης σε δύο ευκαιρίες- και έτσι ήρθε η ισοφάριση.

Στο τρίτο μέρος ο 25χρονος Αμερικανός έκανε εκκίνηση με μπρέικ, έχασε άλλες δύο ευκαιρίες και εν τέλει με ένα δεύτερο μπρέικ στο 7ο γκέιμ ανέβηκε στο 5-2, για να κλείσει το σετ στο 6-2.

Στο τέταρτο μέρος οι δυο τους πορεύθηκαν χέρι-χέρι ως το 5-5. Εκεί, ο Αμερικανός αξιοποίησε το μοναδικό μπρέικ πόιντ του για να προηγηθεί και στη συνέχεια έκλεισε το σετ και συνολικά το ματς έπειτα από 3 ώρες και 19 λεπτά.

Στην επόμενη φάση ο Πολ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Μπεν Σέλτον, ο οποίος επικράτησε νωρίτερα με 6-7(5), 6-2, 6-7(4), 7-6(4), 6-2 του Τζέφρεϊ Τζον Γουλφ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις