fbpx

Australian Open: “Επιβίωσε” στο… θρίλερ με Ρούνε και προκρίθηκε ο Ρούμπλεφ! (vid)

Australian Open: “Επιβίωσε” στο… θρίλερ με Ρούνε και προκρίθηκε ο Ρούμπλεφ! (vid)

Σε μία από τις συναρπαστικότερες μάχες του φετινού Αυστραλιανού Όπεν, ο Αντρέι Ρούμπλεφ έκαμψε με 6-3, 3-6, 6-3 4-6, 7-6(9) τον Χόλγκερ Ρούνε, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. Αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη παρουσία του Νο6 του κόσμου Ρώσου στην τελική οκτάδα του Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης, έπειτα από εκείνη του 2021.

Στο πρώτο σετ, όλα κυλούσαν… ομαλά, μέχρι το 6ο γκέιμ. Σε εκείνο το σημείο έγιναν τρία διαδοχικά μπρέικ, τα δύο ήταν του Ρώσου και έτσι ο Ρούμπλεφ έφτασε στο 6-3. Στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ ο Ρώσος έχασε τρεις ευκαιρίες για μπρέικ και τελικά ήταν εκείνος που δέχθηκε πρώτος το σπάσιμο στο σερβίς του λίγο αργότερα, με τον Δανό να ανεβαίνει στο 3-1 και εν τέλει να διατηρεί το προβάδισμά του ως το κλείσιμο του σετ.

Στο τρίτο μέρος ο Ρούμπλεφ φρόντισε να μην απειληθεί ούτε μία φορά με μπρέικ, είχε ποσοστά 85% σε πρώτο σερβίς και 82% σε δεύτερο και με ένα μπρέικ στο 6ο γκέιμ πήρε το αναγκαίο πλεονέκτημα για να κάνει δικό του το σετ. Αντιθέτως, στο τέταρτο μέρος το δεύτερο σερβίς του Ρώσου κατέρρευσε στο 28% (5/18 πόντους) και ο Νο10 στον κόσμο Ρούνε βρήκε μπρέικ που του έδωσε προβάδισμα με 5-3. Σε εκείνο το σημείο ο Ρώσος έκανε το μπρέικ… επιβίωσης που μείωσε σε 5-4, αλλά ένα νέο σπάσιμο του σερβίς από τον Δανό έκλεισε το σετ στο 6-4.

Στο πέμπτο μέρος, ο Ρούνε ξεκίνησε χάνοντας δύο μπρέικ πόιντ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Ρώσου, βρίσκοντας όμως τελικά το μπρέικ λίγο αργότερα για να προηγηθεί με 3-1. Ο Δανός ανέβηκε στο 5-3 με το σερβίς στα χέρια του, όμως δέχθηκε μπρέικ με love game. Όταν ξαναβρέθηκε μπροστά με 6-5 και σέρβιρε ο Ρούμπλεφ, ο Ρούνε έφτασε σε διπλό ματς πόιντ (15-40), χάνοντας όμως τη μεγάλη ευκαιρία και έτσι ακολούθησε το σούπερ τάι μπρέικ.

Στην τελική μάχη ξανά ο Δανός βρέθηκε σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, καθώς προηγήθηκε με 5-0, ενώ αργότερα βρέθηκε μπροστά με 7-3. Από εκείνο το σημείο και πέρα ο Ρώσος πήρε έξι σερί πόντους για να βρεθεί στο 9-7, όμως και αυτός έχασε το διπλό ματς πόιντ, για να γίνει το 9-9.

Εν τέλει, ο Νο6 στον κόσμο παίκτης από τη Μόσχα πήρε τους δύο επόμενους πόντους -με τον τελευταίο να είναι μία εξαιρετικά τυχερή επιστροφή όπου η μπάλα άλλαξε κατεύθυνση από το φιλέ- και με 11-9 έβαλε τέλος στο ματς έπειτα από 3 ώρες και 37 λεπτά.

Στην επόμενη φάση ο Ρούμπλεφ θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν εκ των Άλεξ Ντε Μινόρ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις