fbpx

Κόρντα: “Τα διδάγματα από τα ματς με Ναδάλ και Τζόκοβιτς λειτούργησαν σήμερα”

Κόρντα: “Τα διδάγματα από τα ματς με Ναδάλ και Τζόκοβιτς λειτούργησαν σήμερα”

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη διαχείριση του σούπερ τάι μπρέικ που έκρινε και τη νίκη, εμφανίστηκε ο Σεμπάστια Κόρντα μετά την επικράτησή του με 3-2 σετ επί του Χούμπερτ Χούρκατς και την πρόκριση στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Νο31 στον κόσμο Αμερικανός πήρε το τελευταίο σετ στο σούπερ τάι μπρέικ με 10-7, παρόλο που είδε τον Πολωνό νωρίτερα να του σβήνει προβάδισμα τεσσάρων πόντων (7-3 σε 7-7). Μάλιστα, ο Κόρντα απέδωσε αυτή τη σωστή διαχείριση στα… βιώματα των προηγούμενων εβδομάδων, στα ματς με τους Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

“Ήταν φανταστικό. Ήταν άγριο, είχα ένα μεγάλο προβάδισμα, το έχασα και μετά με κάποιον τρόπο κατάφερα να πάω ως το τέλος. Δεν ήταν εύκολο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με την τελική κατάληξη. Είμαι αρκετά καλός στο να προχωρώ προς τα εμπρός, να μαθαίνω από τα λάθη μου και να χρησιμοποιώ τούτα τα διδάγματα σε ματς όπως αυτό.

Είχα ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Ναδάλ, δύο φορές σέρβιρα για τη νίκη. Είχα ματς πόιντ απέναντι στον Τζόκοβιτς. Αυτά με βοήθησαν πολύ, ειδικά στο προηγούμενο παιχνίδι μου με τον Μεντβέντεφ, που έκλεισε σε διαδικασία του τάι μπρέικ. Το ίδιο και σήμερα.

Νομίζω πως όλες αυτές οι μικρές στιγμές που έχω βιώσει μου δίδαξαν πράγματα. Με έμαθαν να διατηρώ την ψυχραιμία μου, την αισιοδοξία μου, να ολοκληρώνω τη διαδικασία. Πραγματικά αυτά με βοήθησαν να προχωρήσω προς τα εμπρός”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κόρντα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις