fbpx

Australian Open, Τσιτσιπάς: «Θέλω να συνεχίσω να “σαλπάρω” με τον τρόπο που το κάνω τώρα» (vid)

Australian Open, Τσιτσιπάς: «Θέλω να συνεχίσω να “σαλπάρω” με τον τρόπο που το κάνω τώρα» (vid)

Τη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Austalian Open της Μελβούρνης (16-29/01) πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κερδίζοντας στο πλαίσιο της φάσης των “16” τον Γιανίκ Σίνερ με 3-2 σετ (6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3), μετά από 4 ώρες ακριβώς παιχνιδιού.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, αν και προηγήθηκε με δύο σετ, είδε τον 21χρονο Ιταλό αντίπαλό του να επιστέφει δυναμικά, και να διεκδικεί επί ίσοις όροις τη νίκη. Όμως, ο No. 4 του κόσμου άντεξε στην πίεση, και όντας πιο ψύχραιμος στο 5ο και τελευταίο σετ, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις αγωνιστικές του προσπάθειες.

Στις δηλώσεις του στο Eurosport Greece, μετά το τέλος του αγώνα, ο Στέφανος εστίασε στον τρόπο που προσέγγισε το παιχνίδι του, μετά το 4ο σετ, μίλησε για τον κόσμο και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η παρουσία των Ελλήνων στους αγώνες του, ενώ αναφέρθηκε και στον προσεχώς αντίπαλό του.

«Έπαιξε πολύ καλά τα δύο πρώτα σετ, αλλά η αλήθεια είναι ότι άλλαξα λίγο την τακτική μου, στο 3ο και στο 4ο, κάτι το οποίο κατάλαβα αργότερα. Ένιωθα εκείνη τη στιγμή ότι είχα μεγάλα όπλα, προσπάθησα να τα χρησιμοποιήσω σε πολύ μεγάλο βαθμό, με πολύ δύναμη, το οποίο έχω την αίσθηση ότι δεν ήταν το πιο σωστό πράγμα», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Όταν άλλαξα τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού, βάζοντας λίγο περισσότερο ύψος, αλλάζοντας και λίγο τις στροφές της μπάλας, άλλαξε το παιχνίδι, κάτι το οποίο βγήκε στο κορτ εξαιρετικά, όπως τα δύο πρώτα σετ».

Σχετικά με τους Έλληνες στη Μελβούρνη, είπε: «Είναι μεγάλο boost για μένα ο κόσμος, το έχω πει για μένα το Australian Open είναι home slam. Οι Γάλλοι έχουν το Γαλλικό όπεν, οι Βρετανοί έχουν το Wimbledon, οι Αμερικανοί έχουν το US Open, για μένα το home salm είναι το ΑΟ. Με τόσους Έλληνες εδώ, με τέτοια διασπορά, είναι το happy slam, όπως το αποκαλούν. Είναι ένα μεγάλο πάρτι η διοργάνωση εδώ».

Σχετικά με τον Λεχέτσκα, είπε: «Θυμάμαι τον Λεχέτσκα. Φαίνεται αρκετά βελτιωμένος από την προηγούμενη φορά, παίζω καλά, νιώθω καλά, θα συνεχίσω να προχωράω, να “σαλπάρω” με τον τρόπο που το κάνω τώρα, και φυσικά θα πρέπει να γίνει ένα μικρό adjustment με τον κάθε παίκτη. Η αυριανή μου προπόνηση είναι σημαντική για να ξαναβρώ τον ρυθμό που πρέπει, θα είναι η “εκκίνηση” ώστε να είμαι έτοιμος για τον μεθαυριανό αγώνα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις