fbpx

Australian Open, Τσιτσιπάς-Σίνερ 3-2: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ ΣΤΟΥΣ “8” (vid) 

Australian Open, Τσιτσιπάς-Σίνερ 3-2: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ ΣΤΟΥΣ “8” (vid) 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είδε το 0-2 να γίνεται 2-2 από τον Γιανίκ Σίνερ, ωστόσο με κυριαρχικό τένις στο 5ο σετ  επικράτησε με 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open για 3η σερί χρονιά και 4η συνολικά στην καριέρα του. 

Με αυτή τη νίκη ο Τσιτσιπάς έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φτάνει στα προημιτελικά του Australian Open για 3η σερί χρονιά μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς που είχε κάνει το ίδιο το διάστημα 2008-2010, ενώ έφτασε στο απίστευτο 15-0 κόντρα σε Ιταλούς παίκτες!

Μπορεί το σερβίς του Τσιτσιπά να μην έπιασε τα ποσοστά των προηγούμενων αναμετρήσεων στη Μελβούρνη, ωστόσο το πιο σημαντικό που κατάφερε να κάνει και ουσιαστικά του χάρισε αυτή τη μεγάλη νίκη ήταν να “αναχαιτίσει” τα περισσότερα εκ των break-points του Σίνερ σβήνοντας τα 22 από τα 26!

Ο Τσιτσιπάς παίζοντας καταπληκτικό τένις στα πρώτα δύο σετ πήρε προβάδισμα με 2-0, ωστόσο στη συνέχεια από τη μια η αισθητή βελτίωση του Σίνερ και από την άλλη το μεγάλο πρόβλημα στο backhand, αλλά και στη σταθερότητα στο σερβίς, έδωσαν τη δυνατότητα στον Ιταλό να φέρει στα ίσια το ματς ισοφαρίζοντας σε 2-2! 

Όμως στο 5ο και καθοριστικό σετ ο Τσιτσιπάς ανέκτησε το ρυθμό του, έχασε τριπλό break-point (0/40) στο 4ο game του σετ, όμως δεν έκανε το ίδιο λάθος και στο 6ο όπου και πάλι μετά από τριπλό break-point κατάφερε (αυτή τη φορά) να σπάσει το σερβίς του Ιταλού κάνοντας το 4-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά όλα ήταν πιο εύκολα για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος θωράκισε το σερβίς του και φτάνοντας σε δύο εύκολα hold πήρε τη νίκη για την 8άδα του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Στα προημιτελικά θα αναμετρηθεί με την έκπληξη του τουρνουά, τον Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα που νωρίτερα στην ημέρα επικράτησε του Εκεί περιμένει ήδη ο Γίρι Λεχέτσκα, ο οποίος κέρδισε νωρίτερα τον Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 4-6, 6-3, 7-6(2), 7-6(3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις