fbpx

Australian Open: Νικητής ο Κόρντα στην “τιτανομαχία” με Χούρκατς! (vid)

Australian Open: Νικητής ο Κόρντα στην “τιτανομαχία” με Χούρκατς! (vid)

Μία από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας του πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Κόρντα. Ο Νο31 στον κόσμο Αμερικανός επικράτησε με 3-6, 6-3, 6-2, 1-6, 7-6(7) του Χούμπερτ Χούρκατς, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το εισιτήριο όχι μόνο για τα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, αλλά για οποιοδήποτε Γκραν Σλαμ. Στον αντίποδα, ο Πολωνός είδε να σταματάει εδώ η καλύτερη πορεία που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στο μέιτζορ της Μελβούρνης.

Το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Χούρκατς, καθώς αξιοποιώντας το μοναδικό μπρέικ πόιντ του σε ολόκληρο το πρώτο σετ, ξεκίνησε με προβάδισμα 2-0 και το διατήρησε μέχρι τέλους για να φτάσει στο 6-3. Στο δεύτερο μέρος ο Κόρντα είχε για πρώτη φορά ευκαιρίες για μπρέικ -τρεις στον αριθμό- αξιοποίησε τη μία στο 6ο γκέιμ για να προηγηθεί με 4-2 και στη συνέχεια έκανε τα… διεκπεραιωτικά βήματα για να κλείσει το σετ και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο τρίτο μέρος τα ποσοστά του Νο11 στον κόσμο Πολωνού έπεσαν αρκετά (57% σε πρώτο, 43% σε δεύτερο) και ο Αμερικανός βρήκε την ευκαιρία για δύο γρήγορα μπρέικ που τον έφεραν στο 4-0 και μετά με ευκολία ακολούθησε το 6-2.

Το τέταρτο σετ είχε παρόμοια εικόνα, αλλά… ανεστραμμένη. Αυτή τη φορά ο Χούρκατς ήταν εκείνος που βρήκε δύο διαδοχικά μπρέικ, ανεβαίνοντας έτσι από το 1-1 στο 5-1 και μετά απλώς κράτησε το σερβίς του για να στείλει τη μάχη σε 5ο σετ.

Στο πέμπτο μέρος, μέχρι το 5-5 οι δυο τους κρατούσαν δίχως απειλές τα σερβίς τους. Στο 11ο γκέιμ ο Χούρκατς έχασε δύο ευκαιρίες για μπρέικ, ο Κόρντα δεν βρήκε καμία και έτσι ακολούθησε το σούπερ τάι μπρέικ.

Εκεί ο Αμερικανός προηγήθηκε με 7-3, ο Χούρκατς επανήλθε ισοφαρίζοντας σε 7-7, αλλά παίρνοντας τους τρεις επόμενους πόντους ο Νο31 στον κόσμο Κόρντα έκλεισε την αναμέτρηση έπειτα από 3 ώρες και 28 λεπτά.

Στην επόμενη φάση ο Σεμπάστιαν Κόρντα θα αναμετρηθεί με τον Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος επιβλήθηκε νωρίτερα με 6-0, 6-0, 7-6(4) του Γιοσιχίτο Νισιόκα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις