fbpx

Australian Open: Μυθικός Λεχέτσκα, πέταξε εκτός και τον Αλιασίμ! (vid)

Australian Open: Μυθικός Λεχέτσκα, πέταξε εκτός και τον Αλιασίμ! (vid)

Το όνειρό του συνεχίζει να ζει ο Γίρι Λεχέτσκα! Ο Νο71 στον κόσμο Τσέχος, μετά τους Μπόρνα Τσόριτς και Κάμερον Νόρι, αυτή τη φορά πήρε ένα ακόμη μεγαλύτερο σκαλπ, νικώντας με 4-6, 6-3, 7-6(2), 7-6(3) τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ. Έτσι, ο 21 ετών Τσέχος, ο οποίος μπήκε στο Αυστραλιανό Όπεν μη έχοντας ούτε μία νίκη στην καριέρα του σε κυρίως ταμπλό οποιουδήποτε Γκραν Σλαμ, εξασφάλισε ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πρώτο μέρος πάντως βρήκε τον Νο7 στον κόσμο Καναδό να δείχνει σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Φτάνοντας σε μπρέικ μόλις στο 3ο γκέιμ για να προηγηθεί με 2-1 και διατηρώντας μακριά από κινδύνους το σερβίς του, η πορεία ως το 6-4 ήταν απλή. Στο δεύτερο μέρος όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Αυτή τη φορά ο Λεχέτσκα δεν επέτρεψε στον Αλιασίμ να βρει ποτέ μπρέικ πόιντ και αξιοποιώντας το ένα και μοναδικό δικό του στο 8ο γκέιμ ανέβηκε στο 5-3, το οποίο μετά μετέτρεψε σε 6-3.

Στο τρίτο σετ, ο Τσέχος χρειάστηκε να σβήσει ένα μπρέικ πόιντ στο πρώτο γκέιμ. Στη συνέχεια, τα χαμηλά ποσοστά του Αλιασίμ σε δεύτερο σερβίς (5/21 πόντους) έδωσα παράθυρο για τρία μπρέικ πόιντ στον Λεχέτσκα δίχως όμως να μπορέσει να αξιοποιήσει κανένα, οπότε ακολούθησε το τάι μπρέικ. Εκεί ο Καναδός ήταν… εξαφανισμένος μένοντας πίσω με 6-0, με τον αντίπαλό του να επικρατεί τελικά με 7-2.

Στο τέταρτο μέρος ο Αλιασίμ διόρθωσε το δεύτερο σερβίς του, δίχως όμως να κερδίσει κάτι παραπάνω, μπρέικ πόιντ δεν είχε κανείς από τους δύο, οπότε ακολούθησε το τάι μπρέικ. Ξανά ο Τσέχος μπήκε δυναμικά ανεβαίνοντας στο 4-1, ο 22χρονος Αλιασίμ μείωσε σε 4-3, αλλά ο αντίπαλός του πήρε τους τρεις επόμενους πόντους, βάζοντας τέλος στην αναμέτρηση έπειτα από 3 ώρες και 13 λεπτά.

Στην επόμενη φάση ο Λεχέτσκα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή της μονομαχίας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Γιανίκ Σίνερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις