fbpx

Australian Open: Ανατροπή και… το ταξίδι συνεχίζεται για την Αζαρένκα! (vid)

Australian Open: Ανατροπή και… το ταξίδι συνεχίζεται για την Αζαρένκα! (vid)

Μία θέση στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν έκλεισε η Βικτόρια Αζαρένκα, έπειτα από τη νίκη της με 4-6, 6-1, 6-4 επί της Ζου Λιν. Η Νο24 στον κόσμο Λευκορωσίδα θα βρεθεί έτσι για πρώτη φορά στην τελική οκτάδα του Γκραν Σλαμ της Μελβούρνη από το 2016, ενώ σημειώνεται πως αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική της ανατροπή στο τουρνουά, μιας και είχε προηγηθεί εκείνη επί της Μάντισον Κις στον 3ο Γύρο.

Στο πρώτο σετ η Λιν έκανε το μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ, ωστόσο λίγο αργότερα η Αζαρένκα απάντησε για να ισοφαρίσει σε 2-2. Πάραυτα, τα μέτρια ποσοστά του σερβίς της 33χρονης Λευκορωσίδας (64% σε πρώτο, 44% σε δεύτερο) έδωσαν παράθυρο για ακόμη ένα μπρέικ στην Νο87 στον κόσμο Κινέζα, η οποία έτσι έφτασε και στην κατάκτηση του σετ.

Στο δεύτερο μέρος η πρωταθλήτρια του τουρνουά το 2012 και 2013 Αζαρένκα μπήκε… με το πόδι στο γκάζι και με δύο γρήγορα μπρέικ έφτασε να προηγείται με 5-0. Αν και η Λιν είχε ενδιάμεσα δύο μπρέικ πόιντ, κανένα δεν αξιοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να επέλθει το κλείσιμο του σετ με 6-1.

Στο τρίτο μέρος το ματς έγινε… ροντέο, με τις δύο παίκτες να αποδεικνύονται πολύ πλημμελείς στο δεύτερο σερβίς τους (1/11 πόντους η Αζαρένκα, 4/13 πόντους η Λιν). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν έξι μπρέικ στα ισάριθμα πρώτα γκέιμ(!) για να φτάσουν στο 3-3. Λίγο αργότερα η Αζαρένκα με νέο μπρέικ ανέβηκε στο 5-3, έσβησε διπλό μπρέικ πόιντ στο επόμενο γκέιμ και κλείνοντάς έφτασε στη νίκη έπειτα από 2 ώρες και 40 λεπτά.

Στην επόμενη φάση η Αζαρένκα θα μονομαχήσει με την Τζέσικα Πεγκούλα, η οποία επικράτησε νωρίτερα με 7-5, 6-2 της Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις