fbpx

Australian Open, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είναι σημαντικό να έχεις ισορροπημένο μυαλό»

Australian Open, Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είναι σημαντικό να έχεις ισορροπημένο μυαλό»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Australian Open παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που βρίσκεται στον 4ο γύρο της διοργάνωσης, μετά από τρεις προκρίσεις, και εκεί θα συναντήσει τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, σε μία αρκετά δυνατή “μονομαχία”, που διακυβεύεται το εισιτήριο για τους “8” του πρώτου χρονικά Grand Slam.

«Ήταν όνειρό μου από παιδί να μιλάω άπταιστα πολλές γλώσσες. Δεν είχα την ευκαιρία να μάθω αυτές τις γλώσσες εδώ και μερικά χρόνια λόγω των ταξιδιών μου. Έχω την τάση να χρονοτριβώ», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ausopen.com.

«Αν δεν ήμουν τόσο ενεργός στο τένις όσο είμαι τώρα, σίγουρα θα ήθελα να μάθω περισσότερες γλώσσες και να έχω την ικανότητα να επικοινωνώ με οποιονδήποτε πολιτισμό ή οποιοδήποτε έθνος στον κόσμο. Νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη υπερδύναμη. Θα ήθελα να μάθω ισπανικά, πορτογαλικά και μανδαρίνικα ή ιαπωνικά».

Σχετικά με την ενδεχόμενη κατάκτηση του φετινού Australian Open, είπε: «Είναι μια νέα αρχή. Είναι μια νέα ευκαιρία να έρθω εδώ και να δείξω καλό τένις. Έχω προετοιμαστεί πολύ σκληρά για να παρουσιάσω κάτι φρέσκο για το 2023. Η Αυστραλία είναι ένας εξαιρετικός προορισμός. Νομίζω ότι το τένις μου είναι σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Απλά πρέπει να ξεκινήσω δυνατά. Πρέπει να είμαι εκεί ψυχικά και νομίζω ότι αυτό θα απαιτήσει περισσότερο για μένα».

Σχετικά με την ψυχική πλευρά του τένις, και κατά πόσο είναι απαραίτητη η ψυχραιμία σε ένα ατομικό άθλημα, είπε: «Φυσικά, η αυτοπεποίθησή σου αυξάνεται πολύ όταν κερδίζεις», είπε. «Τείνει να τροφοδοτεί τον εγωισμό σου ταυτόχρονα. Επομένως, είναι σημαντικό να ρυθμίσεις τις ισορροπίες σου και να μην αισθάνεσαι υπερβολική αυτοπεποίθηση. Και φυσικά, μην το μειώνεις και αυτό. Είναι σημαντικό να έχεις ισορροπημένο μυαλό όταν βρίσκεσαι σε μία πορεία όπως αυτή».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις