fbpx

Australian Open: Προκρίθηκε στους “16” ο ασταμάτητος Τζόκοβιτς (pic,vid)

Australian Open: Προκρίθηκε στους “16” ο ασταμάτητος Τζόκοβιτς (pic,vid)

Την πρόκριση στους καλύτερους “16” του Australian Open πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νικώντας τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 3-0 σετ (7-6(7), 6-3, 6-4), σε διάστημα 3 ωρών και 7 λεπτών αγώνα, και δίνει “ραντεβού” με τον Άλεξ Ντε Μινόρ τη Δευτέρα 23/01.

Στο 1ο σετ, ο 35χρονος Σέρβος, αν και διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα από τον Βούλγαρο αντίπαλό του μέχρι το 8ο game (5-3), είδε τον Ντιμιτρόφ να επιστρέφει δυναμικά, αλλά και να σβήνει το αρχικό break στο 10ο game (5-5). Στο αμέσως επόμενο, ο Βούλγαρος προσπέρασε με love game (40-0), όμως ο Νόλε πήρε στις λεπτομέρειες το 12ο game, και το ματς οδηγήθηκε στο tie-break (6-6). Εκεί, ο Σέρβος επικράτησε με 9-7 και έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη.

Στο 2ο σετ, πάλι οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 5ο game, ώσπου στο 6ο ο Νόλε πραγματοποίησε το δεύτερο προσωπικό του break στον αγώνα, και πήρε προβάδισμα ασφαλείας (4-2). Στη συνέχεια κανένας από τους δύο δεν έσπασε το σερβίς του άλλου, και έτσι ο No. 5 του κόσμου έκλεισε και αυτό το σετ υπέρ του, βάζοντας τα θεμέλια για την πρόκριση (6-3).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, με βάση την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Νόβακ ξεκίνησε πολύ δυνατά στο κορτ, με δύο break, αλλά και ένα μεγάλο hold στο σερβίς του, ο Ντιμιτρόφ μέχρι το 7ο game κατάφερε να επιστρέψει σε απόσταση… αναπνοής (4-3), όμως με σωστή διαχείριση ο Τζόκοβιτς έκλεισε και αυτό το σετ στο 10ο game, και πήρε την πρόκριση για τους “16” του Grand Slam.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις