fbpx

Australian Open: Εύκολα στους “16” ο Ρούνε (vid)

Australian Open: Εύκολα στους “16” ο Ρούνε (vid)

Την πρόκριση για φάση των “16” του Australian Open της Μελβούρνης (16-29/01) πήρε ο Χόλγκερ Ρούνε, που επικράτησε του Ούγκο Ουμπέρτ με 3-0 σετ (6-4, 6-2, 7-6(3), σε διάστημα 2 ωρών και 10 λεπτών αγώνα, και έκλεισε “ραντεβού” με τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Στο 1ο σετ, αν και ο Γάλλος τενίστας ξεκίνησε δυναμικά κατακτώντας το εναρκτήριο game, ο Ρούνε απάντησε με ένα μικρό σερί, έχοντας και break στο ενδιάμεσο, για να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης (3-1). Με δεύτερο break στο 7ο game αύξησε κι’ άλλο τη διαφορά (5-2), ο Ουμπέρτ μείωσε αισθητά, σβήνοντας το ένα από τα δύο break (5-4), όμως δεν κατάφερε να αποσοβήσει την απώλεια του πρώτου σετ, καθώς στο 10o game έμεινε στον έναν πόντο (6-4).

Στο 2ο σετ, ο 19χρονος Δανός ξεκίνησε άψογα στο κορτ, έχοντας δύο νέα break, αλλά και 2 αλάνθαστες υπερασπίσεις στο σερβίς του, βάζοντας επί της ουσίας τα θεμέλια από νωρίς για την δεύτερη κατάκτηση σετ, ώστε να απέχει ένα βήμα μακριά από τους “16”. Ο Ουμπέρτ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά παροδικά στο 5ο και στο 7ο game, όμως ο Χόλγκερ δε χαρίστηκε στο 8ο και τελευταίο game, και έκλεισε το σετ με επιτυχία (6-2).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, με βάση την εξέλιξη της αναμέτρησης, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, καθώς αμφότεροι δεν έκαναν λάθος από τη γραμμή του σερβίς, οδηγώντας έτσι την κατάσταση σε tie-break, μιας και παρέμειναν οι απόλυτες ισορροπίες μέχρι και το 12ο game (6-6). Εκεί, μετά από 9 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, ο No. 10 του κόσμου επικράτησε με επιμέρους σκορ 7-5, και πήρε μία πολύτιμη νίκη-πρόκριση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις