fbpx

Australian Open: Απέκλεισε τον Μάρεϊ ο ψυχωμένος Αγούτ (vid)

Australian Open: Απέκλεισε τον Μάρεϊ ο ψυχωμένος Αγούτ (vid)

Μεγάλη νίκη και πρόκριση στους “16” του Australian Open της Μελβούρνης (16-29/01) για τον Ρομπέρτο Μπατίστα Αγούτ, που επιβλήθηκε του Άντι Μάρεϊ με 3-1 σετ (6-1, 6-7(7), 6-3, 6-4), σε διάστημα 3 ωρών και 30 λεπτών, στο πλαίσιο του 4ου γύρου της διοργάνωσης.

Στο 1ο σετ, ο 34χρονος Ισπανός τενίστας ήταν καταιγιστικός στο κορτ, χαρίζοντας μόλις ένα game, και αυτό με μεγάλο hold, στον Βρετανό αντίπαλό του, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την πρόκριση (6-1).

Στο 2ο σετ, αν και για μία ακόμα φορά ο Αγούτ είχε τον έλεγχο, μέχρι και το 6ο game (4-2), ο Μάρεϊ κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά, να σβήσει το 3ο προσωπικό break του Ισπανού στο 8ο game, αλλά και να προσπεράσει στο αμέσως επόμενο, ανακτώντας το μομέντουμ (5-4).

Στη συνέχεια αμφότεροι έδωσαν προτεραιότητα στο σερβίς τους, γι’ αυτό δεν είχαμε κάποιο νέο break, και έτσι οδηγήθηκαν στο tie-break, ώστε να αποφασιστεί εκεί ο νικητής του σετ, Εκεί ο Άντι στάθηκε πιο ψύχραιμος και επικράτησε με επιμέρους σκορ 9-7, ισοφαρίζοντας στα σετ.

Στο 3ο σετ, πάλι μέχρι το 7ο game οι δύο τενίστες πήγαιναν “χέρι-χέρι” στο σκορ (4-3), όμως στο αμέσως επόμενο ο No. 25 του κόσμου έκανε ένα ακόμα break στο παιχνίδι, πήρε προβάδισμα ασφαλείας, και στο 9ο με love game πήρε εκ νέου το προβάδισμα στα σετ (6-3).

Στο 4ο και τελευταίο σετ, αν και ο No. 66 της παγκόσμιας κατάταξης ξεκίνησε καλύτερα, διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα μέχρι το 7ο game, ο Ισπανός κατάφερε εκ νέου να ισοφαρίσει, να προσπεράσει με νέο κομβικό break στο 9ο game, και στο 10ο και τελευταίο να κρατήσει τον αντίπαλό του στους δύο πόντους, ώστε να περάσει θριαμβευτικά στον επόμενο γύρο του Grand Slam.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις