fbpx

Australian Open, Σάκκαρη-Ζου 1-2: Αποκλεισμός και πάλι από κινέζικη ρακέτα (pics,vid)

Australian Open, Σάκκαρη-Ζου 1-2: Αποκλεισμός και πάλι από κινέζικη ρακέτα (pics,vid)

Όπως και στη Νέα Υόρκη (US Open) έτσι και στη Μελβούρνη η Μαρία Σάκκαρη θα αποχαιρετήσει ένα Grand Slam γνωρίζοντας την ήττα από μια Κινέζα, αυτή τη φορά από την Νο. 87 του κόσμου Λιν Ζου με 7-6(3), 1-6, 6-4 μετά από 2,5 ώρες αποχαιρετώντας πρόωρα το 111ο Australian Open.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 6 άσους, 42(!) winners, 52 λάθη, αλλά και 6 κομβικά διπλά λάθη, σε αντίθεση με την αντίπαλή της που είχε 3 άσους, μόλις 29 winners, 38 λάθη, αλλά και μόλις ένα διπλό λάθος.

Στο 1ο σετ, η Κινέζα διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα, χάρις στα δύο γρήγορα break της, μέχρι και το 8ο game (5-3), όμως η Μαρία επανήλθε δυναμικά στο κορτ, ισοφάρισε στο 10ο game σβήνοντας και τα δύο break της Ζου, προσπέρασε στο 11ο, αλλά ισοφαρίστηκε στο αμέσως επόμενο, και έτσι το παιχνίδι κρίθηκε στο tie-break (6-6). Εκεί, μετά από 9 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, η Κινέζα νίκησε με επιμέρους σκορ 7-3, για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον 4ο γύρο.

Στο 2ο σετ, η Μαρία ξεκίνησε δυναμικά κάνοντας break, η αντίπαλή της απάντησε με το ίδιο νόμισμα, όμως ήταν και η τελευταία της επιτυχημένη αντίδραση, καθώς η Ελληνίδα έτρεξε ένα καθοριστικό σερί με 5/5 games, ισοφαρίζοντας άμεσα στα σετ, και αποκτώντας ασφαλώς το μομέντουμ για την ώρα (6-1).

Στο 3ο και τελευταίο σετ, η Ζου προηγήθηκε με break και εν συνεχεία υπερασπίστηκε το σερβίς της για το 2-0. Η Σάκκαρη με δύο μεγάλα hold έμεινε κοντά στο σκορ, ενώ στο 6ο game έσβησε για μία ακόμα φορά το break της Κινέζας, φέρνοντας το ματς στα ίσα (3-3). Μέχρι το 8ο game δεν είχαμε κάποια αλλαγή στις ισορροπίες (4-4), ώσπου η Ζου με νέο-και καθοριστικό- break έλυσε το γόρδιο δεσμό, και με μία εύκολη υπεράσπιση του σερβίς της έκλεισε το ματς (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις