fbpx

Australian Open: Πρόκριση με “μάχη μέχρις εσχάτων” για Χούρκατς! (vid)

Australian Open: Πρόκριση με “μάχη μέχρις εσχάτων” για Χούρκατς! (vid)

Έπειτα από τιτάνια μονομαχία απέναντι στον Ντένις Σαποβάλοφ, ο Χούμπερτ Χούρκατς επικράτησε με 7-6(3), 6-4, 1-6, 4-6, 6-3 του Καναδού για να πάρει έτσι το εισιτήριο για τον 4ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Αυτή μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που ο Νο11 στον κόσμο Πολωνός θα συμμετάσχει στην Φάση των “16” ενός Γκραν Σλαμ σκληρής επιφάνειας.

Το πρώτο μέρος εξελίχθηκε σε σκληρό μπρα-ντε-φερ με τον Χούρκατς να κάνει το μπρέικ στο 2ο γκέιμ και τον Σαποβάλοφ να απαντάει λίγο αργότερα ισοφαρίζοντας σε 3-3. Στο 9ο γκέιμ ο Καναδός έκανε νέο μπρέικ για να φτάσει στο 5-4, αλλά δέχθηκε άμεση απάντηση για να γίνει το 5-5 και λίγο αργότερα να έρθει το τάι μπρέικ. Εκεί μάλιστα οι δύο τενίστες έφτασαν στο 3-3 πριν ο Πολωνός πάρει τέσσερις σερί πόντους για να το κλείσει με 7-3.

Στο δεύτερο μέρος ξανά ο Σαποβάλοφ εκκίνησε με μπρέικ για το 2-0, όμως έκτοτε ο Χούρκατς ανέκτησε τον απόλυτο έλεγχο. Μετατρέποντας σε μπρέικ και τις τρεις ευκαιρίες που είχε πήρε το προβάδισμα και έκλεισε το σετ στο 6-4.

Στο τρίτο σετ υπήρξε ένα… deja vu με τον Καναδό να έχει πάλι ξεκίνημα για μπρέικ για το 2-0. Στο αμέσως επόμενο γκέιμ ο Χούρκατς έχασε τρεις ευκαιρίες για μπρέικ και λίγο αργότερα ο Καναδός έκανε εκείνος το νέο μπρέικ για να ανεβεί στο 4-0, το οποίο και μετέτρεψε στη συνέχεια σε 6-1.

Στο τέταρτο σετ η… παράδοση διατηρήθηκε, έστω και με μία μικρή απόκλιση. Αυτή τη φορά το μπρέικ του Νο22 στον κόσμο Σαποβάλοφ ήρθε στο 3ο γκέιμ για να προηγηθεί με 2-1 και εν συνεχεία με 3-1. Ως το φινάλε του σετ ο Χούρκατς έχασε δύο ευκαιρίες για μπρέικ και με το 6-4 το ματς ισορρόπησε στο 2-2.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ κομβικής σημασίας ήταν το 6ο γκέιμ. Εκεί, αν και ο Σαποβάλοφ προηγήθηκε με 40-15 είδε τον Χούρκατς να του το γυρνάει και να βρίσκει το πολύτιμο μπρέικ. Φτάνοντας στο 5-3 και με το σερβίς στα χέρια του Πολωνού, ο Καναδός προηγήθηκε με 0-40 αλλά απέτυχε να ολοκληρώσει το μπρέικ. Ο Χούρκατς ισοφάρισε, έσβησε και ένα τέταρτο μπρέικ πόιντ στη συνέχεια και εν τέλει έκλεισε το γκέιμ και μαζί το ματς, έπειτα από συνολικά 3 ώρες και 37 λεπτά μάχης.

Στην επόμενη φάση ο Χούρκατς θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν εκ των Σεμπάστιαν Κόρντα και Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις