fbpx

Australian Open: Πρόκριση… δια πυρός και σιδήρου για Σίνερ! (vid)

Australian Open: Πρόκριση… δια πυρός και σιδήρου για Σίνερ! (vid)

Σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από απαιτητικό έως και… παράξενο για τον Γιανίκ Σίνερ, ο Νο16 στον κόσμο Ιταλός έκανε την ολική ανατροπή για να επικρατήσει με 4-6, 4-6, 6-1, 6-2, 6-0 του Μάρτον Φούτσοβιτς και να πάρει την πρόκριση για τον 4ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Έτσι, ο 21 ετών Ιταλός έκλεισε το ραντεβού για τη μάχη με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Στα δύο πρώτα σετ ο Νο78 στον κόσμο Ούγγρος κινήθηκε με ελαφρώς καλύτερα ποσοστά από τον αντίπαλό του στο δεύτερο σερβίς. Ωστόσο, βασικότερο στοιχείο του Φούτσοβιτς ήταν η αποτελεσματικότητα, αφού μετέτρεψε σε μπρέικ συνολικά 4/5 ευκαιρίες που είχε σε αυτά τα σετ για να ανεβεί στο 2-0.

Στη συνέχεια, πολύ απλά… γύρισε ο διακόπτης για τον Σίνερ. Ο Ιταλός, σαν να ξαναμπήκε στο ματς από το μηδέν, άρχισε να επιστρέφει κάθε μπάλα του Ούγγρου, να χτυπάει με μεγάλη ακρίβεια σε όλα τα ράλι και να μην έχει το παραμικρό κενό στην απόδοσή του. Χαρακτηριστικότερο στοιχείο είναι πως σε αυτό το διάστημα περιόρισε το ποσοστό του Φούτσοβιτς σε πρώτο σερβίς σε κάτω από 50%.

Ο Ίταλος κράτησε το πόδι στο γκάζι μέχρι τέλους, φτάνοντας έτσι στη μεγάλη ανατροπή έπειτα από 3 ώρες και 33 λεπτά παιχνιδιού.

Στην επόμενη φάση ο Γιανίκ Σίνερ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Στέφανο Τσιτσιπά, σε μία επανάληψη της περσινής τους μάχης στο Αυστραλιανό Όπεν, αν και τότε αυτή η σύγκρουση είχε έρθει ένα βήμα πιο μετά, δηλαδή στα προημιτελικά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις