fbpx

Australian Open: Οι βαριές συνέπειες της ήττας για τον Μεντβέντεφ (vid)

Australian Open: Οι βαριές συνέπειες της ήττας για τον Μεντβέντεφ (vid)

Εξαιρετικά επιζήμια αποδεικνύεται για τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ η ήττα με 7-6(7), 6-3, 7-6(4) από τον Σεμπάστιαν Κόρντα, μόλις στον 3ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Ο… σε έναν μήνα 27χρονος Ρώσος, που ήδη είχε χάσει αρκετό έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη το προηγούμενο φθινόπωρο υποχωρώντας από το Νο1 στο Νο7, αυτή τη φορά θα δει την πτώση του να τον ρίχνει έξω από την πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας.

Συγκεκριμένα, όντας φιναλίστ το 2022, ο Μεντβέντεφ είχε φέτος να υπερασπιστεί 1.200 βαθμούς στη Μελβούρνη. Φτάνοντας μονάχα ως τον 3ο Γύρο θα προσθέσει στον λογαριασμό του… 90 βαθμούς, έχοντας δηλαδή συνολική απώλεια 1.110 βαθμών. Αυτή η αφαίρεση θα τον ρίξει τουλάχιστον στο Νο12 του κόσμου μετά το φινάλε του τουρνουά, με -μικρή- πιθανότητα να βρεθεί ακόμη χαμηλότερα εάν κάποιο αουσάιντερ πάρει τον τίτλο (κυρίως ο Γιανίκ Σίνερ ή ο Κάρεν Χατσάνοφ).

Η τελευταία φορά που ο Ρώσος βρισκόταν έξω από την πρώτη 10άδα του κόσμου ήταν στις αρχές Ιουλίου του 2019, όταν ήταν στο Νο13. Το άλμα για να μπει στο Top 10 πραγματοποιήθηκε στο Γουίμπλεντον εκείνης της χρονιάς. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως η τελευταία φορά που ο Μεντβέντεφ δεν μπόρεσε να μπει τουλάχιστον στη Φάση των “16” ενός Γκραν Σλαμ σκληρής επιφάνειας (Αυστραλιανό Όπεν ή US Open) ήταν στο μέιτζορ της Νέας Υόρκης το μακρινό 2018.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις