fbpx

Australian Open: Νικητής ο Χατσάνοφ στο… θρίλερ με τον Τιάφο! (vid)

Australian Open: Νικητής ο Χατσάνοφ στο… θρίλερ με τον Τιάφο! (vid)

Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Κάρεν Χατσάνοφ επικράτησε με 6-3, 6-4, 3-6, 7-6(9) του Φράνσις Τιάφο και πήρε το εισιτήριο για τον 4ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Νο20 στον κόσμο Ρώσος κατάφερε έτσι να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Φάση των “16” του μέιτζορ της Μελβούρνης.

Σε μία μάχη που αναμενόταν τουλάχιστον ισορροπημένη -αν όχι με φαβορί τον Αμερικανό- ο Χατσάνοφ μπήκε πολύ δυναμικά στο πρώτο σετ και με ένα μπρέικ προηγήθηκε με 3-0. Ως το φινάλε ο Ρώσος έσβησε και τα πέντε μπρέικ πόιντ που αντιμετώπισε, φτάνοντας στο 6-3. Στο δεύτερο μέρος ο Νο17 στον κόσμο Τιάφο πήρε μόλις 5/12 πόντους σε δεύτερο σερβίς, αντιμετώπισε επτά μπρέικ πόιντ και τελικά δέχθηκε δύο μπρέικ (έναντι ενός) για να γίνει το 6-4 και το 2-0 για τον Ρώσο.

Στο τρίτο μέρος όμως η εικόνα άλλαξε. Ο Τιάφο φρόντισε να μην απειληθεί ούτε μία φορά με μπρέικ, είχε 17 winner έναντι μόλις 9 αβίαστων λαθών και με ένα δικό του μπρέικ έφτασε στο 6-3. Το τέταρτο σετ χαρακτηρίστηκε από υψηλού επιπέδου τένις και από τους δύο, με τον Χατσάνοφ να έχει 15 winner με μόλις 6 αβίαστα και τον Τιάφο 27 winner με 20 λάθη.

Οι δυο τους είχαν από ένα μπρέικ στα δύο πρώτα γκέιμ και μετά πήγαν χέρι-χέρι ως το 6-6. Στο τάι μπρέικ όμως ο Αμερικανός… αυτοκτόνησε. Προηγήθηκε με 6-1(!), είχε άλλη μία ευκαιρία όντας μπροστά με 8-7, απέτυχε όμως να κλείσει το σετ και εν τέλει ο Ρώσος με 11-9 έδωσε τέλος στο ματς έπειτα από 3 ώρες και 32 λεπτά.

Στην επόμενη φάση ο Χατσάνοφ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Γιοσιχίτο Νισιόκα, ο οποίος νίκησε νωρίτερα με 7-6(6), 6-3, 6-2 τον ΜακΚένζι ΜακΝτόναλντ, ο οποίος όμως έβγαλε μεγάλο μέρος του αγώνα τραυματισμένος, μη δυνάμενος να προβάλει ουσιαστική αντίσταση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις