fbpx

Australian Open: Μέγας Λεχέτσκα, υπέταξε τον Νόρι σε μάχη των πέντε σετ! (vid)

Australian Open: Μέγας Λεχέτσκα, υπέταξε τον Νόρι σε μάχη των πέντε σετ! (vid)

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του πανηγύρισε ο Γίρι Λεχέτσκα. Ο Νο71 στην παγκόσμια κατάταξη Τσέχος, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, επιβλήθηκε με 6-7(8), 6-3, 3-6, 6-1, 6-4 του Κάμερον Νόρι, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον 4ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Αυτή η επιτυχία γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή σε συνάρτηση με το γεγονός πως ο Λεχέτσκα ποτέ στο παρελθόν δεν είχε καν νίκη σε κυρίως ταμπλό οποιουδήποτε Γκραν Σλαμ.

Στο πρώτο σετ ο 21 ετών Τσέχος ήταν εκείνος που είχε τα μοναδικά μπρέικ πόιντ -τρία συνολικά-, ωστόσο δεν τα αξιοποίησε και ακολούθησε το τάι μπρέικ. Εκεί ο Λεχέτσκα είχε τρεις φορές σετ πόιντ όταν προηγήθηκε με 6-4 και 8-7, αλλά ο Νο12 στον κόσμο Νόρι τα έσωσε όλα και υπερίσχυσε με 12-10.

Στο δεύτερο μέρος ο Τσέχος ήταν πιο αποτελεσματικός βρίσκοντας το μπρέικ μόλις στο 2ο γκέιμ και με διατήρηση του σερβίς του πήγε μέχρι τέλους το σετ για να το κατακτήσει και να ισοφαρίσει. Παρόλα αυτά, ο Νόρι έμελλε να αξιοποιήσει το πρώτο του μπρέικ πόιντ στην αναμέτρηση, όταν αυτό εμφανίστηκε στο τρίτο σετ, να προηγηθεί με 4-2 και μετά να κλείσει το σετ για το 2-1.

Στο τέταρτο μέρος ήρθαν τρία μπρέικ στα τέσσερα πρώτα γκέιμ, με τον Λεχέτσκα να παίρνει έτσι προβάδισμα με 3-1. Ως το τέλος του σετ ο Βρετανός απώλεσε τέσσερα μπρέικ πόιντ, ο Τσέχος αξιοποίησε ένα δικό του και έκανε το 6-1.

Στο πέμπτο μέρος, αν και ο Νόρι βρέθηκε πίσω με 4-1 με δύο μπρέικ, μείωσε σε 4-3, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια. Ο νεαρός Τσέχος διατήρησε μέχρι τέλους ανέπαφο το σερβίς του, ολοκλήρωσε την ανατροπή και έκλεισε το ματς έπειτα από 3 ώρες και 12 λεπτά.

Στην επόμενη φάση ο Λεχέτσκα θα αντιμετωπίσει τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, ο οποίος νίκησε νωρίτερα με 6-1, 3-6, 6-1, 6-4 τον Φρανσίσκο Σερούνδολο. Υπογραμμίζεται πως από αυτό το ζευγάρι θα προκύψει ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα προημιτελικά, εφόσον βέβαια ο Έλληνας καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γιανίκ Σίνερ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις