fbpx

Australian Open: Ξεπέρασε το εμπόδιο της Κόλινς η Ριμπάκινα (vid)

Australian Open: Ξεπέρασε το εμπόδιο της Κόλινς η Ριμπάκινα (vid)

Το εισιτήριο για τον 4ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν εξασφάλισε η Έλενα Ριμπάκινα, έπειτα από τη νίκη της με 6-2, 5-7, 6-2 επί της Ντανιέλ Κόλινς. Με αυτόν τον τρόπο η Νο25 στον κόσμο Καζάχα (με καταγωγή από τη Ρωσία) φτάνει για πρώτη φορά στην καριέρα της στη Φάση των “16” ενός Γκραν Σλαμ σκληρής επιφάνειας.

Το πρώτο σετ εξελίχθηκε σε εύκολη υπόθεση για την Ριμπάκινα. Πραγματοποιώντας μπρέικ στο ενακτήριο γκέιμ πήρε το πάνω χέρι και με άλλο ένα μπρέικ στο 5ο γκέιμ έκανε το αποφασιστικό βήμα για να φτάσει λίγο αργότερα στο 6-2. Αντιθέτως, στο 2ο σετ οι δύο παίκτριες διατήρησαν εύκολα τα σερβίς τους στα 11 πρώτα γκέιμ. Στο 12ο ήρθε το κομβικό μπρέικ υπέρ της Νο11 στον κόσμο Κόλινς, για να φέρει και το ματς στα ίσα.

Ωστόσο, το τρίτο σετ έμελλε να αποτελέσει μία… περίπου αντιγραφή του πρώτου. Αυτή τη φορά η Ριμπάκινα έκανε μπρέικ και στα δύο πρώτα σέρβις γκέιμ της αντιπάλου της για να προηγηθεί με 4-0 και έκτοτε να πορευθεί με ασφάλεια ως το κλείσιμο της αναμέτρησης έπειτα από 2 ώρες και 5 λεπτά αγώνα.

Στην επόμενη φάση η πρωταθλήτρια του περσινού Γουίμπλεντον, Έλενα Ριμπάκινα, θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια των περσινών Ρολάν Γκαρός και US Open, Ίγκα Σφιόντεκ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις