fbpx

Australian Open: Ιστορική πρόκριση του Νισιόκα κόντρα στον “λαβωμένο” ΜακΝτόναλντ

Australian Open: Ιστορική πρόκριση του Νισιόκα κόντρα στον “λαβωμένο” ΜακΝτόναλντ

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Γιοσιχίτο Νισιόκα πανηγύρισε την πρόκριση στον 4ο Γύρο ενός Γκραν Σλαμ. Ο Νο33 στον κόσμο Ιάπωνας επιβλήθηκε με 7-6(6), 6-3, 6-2 του ΜακΚένζι ΜακΝτόναλντ, παίρνοντας το εισιτήριο για τη Φάση των “16” του Αυστραλιανού Όπεν, έστω κι αν αυτή η νίκη ήρθε κόντρα σε έναν αντίπαλο που από ένα σημείο και πέρα δεν μπορούσε να αποδώσει όπως θα ήθελε λόγω τραυματισμού.

Το πρώτο σετ ήταν και το πιο αξιομνημόνευτο. Ο Νισιόκα έχασε έξι μπρέικ πόιντ, ο ΜακΝτόναλτν τρία και έτσι οι δυο τους οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί μάλιστα ο Ιάπωνας έχασε τρεις ευκαιρίες να κλείσει το σετ από το 6-3, αλλά τα κατάφερε λίγο αργότερα με 8-6.

Από εκεί και πέρα ήταν φανερό πως ο Νο65 στον κόσμο Αμερικανός είχε πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο πάλεψε για να διεκδικήσει τις πιθανότητές του και να μην εγκαταλείψει το ματς, έστω κι αν αυτό δεν αρκούσε. Ο Νισιόκα ξεκίνησε το 2ο σετ με δύο μπρέικ για να πάρει προβάδισμα που τον έφερε στο 6-3, ενώ στο τρίτο μέρος ο Ιάπωνας πραγματοποίησε άλλα τρία μπρέικ, δέχθηκε μόλις ένα και έκλεισε το ματς έπειτα από 2 ώρες και 25 λεπτά.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν και η 100η νίκη καριέρας του Νισιόκα στο Τουρ. Στην επόμενη φάση ο Ιάπωνας θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν εκ των Κάρεν Χατσανοφ και Φράνσις Τιάφο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις