fbpx

Australian Open: Απίθανος Κόρντα, πέταξε εκτός συνέχειας τον Μεντβέντεφ! (vid)

Australian Open: Απίθανος Κόρντα, πέταξε εκτός συνέχειας τον Μεντβέντεφ! (vid)

Τη μεγαλύτερη νίκη της ως τώρα καριέρας του πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Κόρντα. Ο Νο31 στον κόσμο Αμερικανός επιβλήθηκε με 7-6(7), 6-3, 7-6(4) του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, παίρνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του ένα εισιτήριο για τον 4ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Αυτή επίσης είναι και η σπουδαιότερη νίκη στην καριέρα του Αμερικανού βάσει της θέσης στην παγκόσμια κατάταξη του αντιπάλου του (Νο8) και μόλις η τέταρτη της καριέρας του απέναντι σε τενίστα του Top 10.

Το πρώτο σετ εξελίχθηκε σε μαραθώνιο και θρίλερ ταυτοχρόνως. Ο Κόρντα έκανε μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ ενώ ακολούθησε ένα ακόμη λίγο αργότερα για να βρεθεί μπροστά με 4-1 και το σερβίς στα χέρια του. Σε εκείνο το σημείο ο Ρώσος… μπήκε στο ματς και με δύο διαδοχικά μπρέικ έφερε το σετ στην ισορροπία. Ακολούθησε νέο μπρέικ για τον Αμερικανό για να ανεβεί στο 5-4 και να σερβίρει, εκεί όμως ξανά ο Μεντβέντεφ έδειξε… ένστικτο επιβίωσης και με τρίτο δικό του μπρέικ ισοφάρισε σε 5-5 για να ακολουθήσει λίγο αργότερα το τάι μπρέικ. Εκεί ο 22χρονος Αμερικανός προηγήθηκε με 6-5 και 7-6, για να κλείσει εν τέλει το σετ στο 9-7 έπειτα από 85 λεπτά(!) μάχης.

Στο δεύτερο μέρος ξανά ο Κόρντα έκανε μπρέικ στο 2ο γκέιμ για να προηγηθεί στη συνέχεια με 3-0. Από εκεί και πέρα, ο Αμερικανός φρόντισε να μην αντιμετωπίσει κανέναν μπρέικ πόιντ και έφτασε με ασφάλεια στο 6-3.

Στο τρίτο σετ και πάλι ο Νο31 στον κόσμο από τη Φλόριντα είχε… εκκίνηση με μπρέικ, ωστόσο το προβάδισμά του χάθηκε στο 8ο γκέιμ όταν ο Μεντβέντεφ αξιοποίησε το πρώτο του μπρέικ πόιντ για να φτάσει στο 4-4. Ακολούθησαν τέσσερα κρατήματα σερβίς δίχως κίνδυνο για να έρθει η διαδικασία του τάι μπρέικ. Εκεί ο Αμερικανός προηγήθηκε με 6-1, είδε τον Ρώσο να σώζει τρία ματς πόιντ, αλλά εν τέλει ήρθε ο αναγκαίος πόντος για να γίνει το 7-4 και να κλείσει το ματς έπειτα από 2 ώρες και 59 λεπτά.

Σημειώνεται πως στο ίδιο κορτ, τη Rod Laver Arena, πριν από 25 χρόνια ο πατέρας του Σεμπάστιαν Κόρντα, ο Πετρ Κόρντα, είχε κατακτήσει το ένα και μοναδικό Γκραν Σλαμ της καριέρας του, νικώντας στον τελικό τον Μαρσέλο Ρίος. Τώρα, στην επόμενη φάση ο Κόρντα θα αντιμετωπίσει τον Χούμπερτ Χούρκατς, ο οποίος επικράτησε σε μία μάχη θρίλερ με 7-6(3), 6-4, 1-6, 4-6, 6-3 του Ντένις Σαποβάλοφ, νωρίτερα την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις