fbpx

Australian Open: Θρίαμβος για Μο απέναντι στον… ανέτοιμο Ζβέρεφ! (vid)

Australian Open: Θρίαμβος για Μο απέναντι στον… ανέτοιμο Ζβέρεφ! (vid)

Μία από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του ζει ο Μάικλ Μο, ο οποίος προκρίθηκε στον 3ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν έπειτα από τη νίκη του με 6-7(1), 6-4, 6-3, 6-2 επί του Αλεξάντερ Ζβέφερ. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του Νο107 στον κόσμο Αμερικανού που μπαίνει στην 3η Φάση οποιουδήποτε Γκραν Σλαμ, ενώ ακόμη πιο ιδιαίτερο γίνεται αυτό το επίτευγμα εάν συνυπολογιστεί πως βρέθηκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser.

Το πρώτο σετ βρήκε τον Ζβέρεφ να έχει 24/28 πόντους σε πρώτο σερβίς και να βρίσκει ένα μπρέικ, ωστόσο δεν απέτρεψε τον αντίπαλό του από το να σπάσει επίσης μία φορά το σερβίς του, οπότε όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Πάντως, ο Γερμανός χειρίστηκε πολύ πιο ώριμα την κατάσταση και με 7-1 πήρε το προβάδισμα.

Έκτοτε, η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την πλευρά του Μο. Ο Αμερικανός (γεννημένος στη Σαουηδική Αραβία), περιόρισε για όλο το υπόλοιπο ματς το ποσοστό επιτυχίας του πρώτου σερβίς του αντιπάλου του σε λίγο πάνω από το 60%. Στο δεύτερο σετ, ο Μο βρήκε μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ, το έχασε στο 4ο γκέιμ, αλλά στο αμέσως επόμενο το ανέκτησε για να φτάσει στο 6-4.

Στο μεταξύ, ο Ζβέρεφ έπρεπε να αντιμετωπίσει και μία εντελώς απρόσμενη ατυχία, αφού κατά τη διάρκεια του αγώνα ένα… διερχόμενο πουλί πέρασε και τον κουτσούλησε!

Στο τρίτο μέρος ο 25χρονος Αμερικανός έσβησε τρία μπρέικ πόιντ και αξιοποιώντας δύο από τα τρία δικά του έφτασε στο 6-3, ενώ στο τέταρτο σετ παρόλο που ο Γερμανός είχε ένα μπρέικ, ήταν πολύ μακριά από το επιθυμητό επίπεδο και παραδόθηκε εύκολα στον αντίπαλό του, με το ματς να κλείνει έπειτα από 3 ώρες και 26 λεπτά.

Στην επόμενη φάση ο Μαικλ Μο θα τεθεί αντιμέτωπος με τον συμπατριώτη του Τζέφρεϊ Τζον Γουλφ, ο οποίος νίκησε τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν με 6-1, 6-4, 6-4 νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις