fbpx

Australian Open: Μεγαλειώδης πρόκριση για Μπρούκσμπι, πέταξε εκτός συνέχειας τον Ρουντ! (vid)

Australian Open: Μεγαλειώδης πρόκριση για Μπρούκσμπι, πέταξε εκτός συνέχειας τον Ρουντ! (vid)

Την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πανηγυρίζει εδώ και μερικά λεπτά ο Τζένσον Μπρούκσμπι. Ο Νο39 στον κόσμο Αμερικανός, κάνοντας σπουδαίο παιχνίδι, επιβλήθηκε με 6-3, 7-5, 6-7(4), 6-2, του Νο3 στον κόσμο Κάσπερ Ρουντ και κέρδισε μία θέση στον 3ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό και του Ράφαελ Ναδάλ, αυτή η εξέλιξη σημαίνει πως στους άνδρες έχουν μείνει ήδη εκτός συνέχεια το Νο1 και το Νο2 του ταμπλό.

Στο πρώτο μέρος, καίρια ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο στο δεύτερο σερβίς, με τον Αμερικανό να έχει 80% αποτελεσματικότητα (8/10 πόντους) και τον Νορβηγό μόλις 27% (3/11 πόντους). Αυτό μετουσιώθηκε σε δύο μπρέικ δίχως απάντησε υπέρ του Μπρούκσμπι και το τελικό 6-3. Στο δεύτερο μέρος Ρουντ και Μπρούκσμπι είχαν από ένα μπρέικ στα τέσσερα πρώτα γκέιμ και μετά πορεύθηκαν με ασφάλεια στο σερβίς, ως το 12ο γκείμ. Εκεί ο Αμερικανός χτύπησε ξανά και με νέο μπρέικ έκλεισε το σετ στο 7-5.

Στο τρίτο μέρος, έχοντας ήδη τρία μπρέικ έναντι ενός, ο Μπρούκσμπι ανέβηκε στο 5-3 και με το σερβίς στα χέρια του. Σε εκείνο το σημείο ο Νορβηγός έσβησε τρία ματς πόιντ, έκανε το μπρέικ… επιβίωσης, έστειλε τη μάχη στο τάι μπρέικ και υπερίσχυσε με 7-4. Ωστόσο, η μεγάλη αντεπίθεση δεν είχε συνέχεια. Ο 22χρονος από την Καλιφόρνια έφτασε σε τρία ακόμη μπρέικ στο επόμενο σετ, δέχθηκε μόλις ένα και έτσι έκλεισε το ματς έπειτα από 3 ώρες και 55 λεπτά μάχης.

Στην επόμενη φάση ο Μπρούκσμπι θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Τόμι Πολ, ο οποίος υπερίσχυσε σε μία γιγαντιαία μάχη του Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 6-2, 2-6, 6-7(4), 6-3, 6-4. Σημειώνεται πως για τον Ρουντ αυτός ο αποκλεισμός έρχεται λίγους μήνες μετά την πορεία του ως τον τελικό του US Open, σε ένα τουρνουά που μόνο μία φορά στο παρελθόν (2021) έχει καταφέρει να προχωρήσει πέρα από τον 2ο Γύρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις