fbpx

Australian Open, Τσιτσιπάς-Χιτζικάτα 3-0: Σούπερ εμφάνιση και πρόκριση στον 3ο Γύρο! (vid)

Australian Open, Τσιτσιπάς-Χιτζικάτα 3-0: Σούπερ εμφάνιση και πρόκριση στον 3ο Γύρο! (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε εκπληκτικό τένις απέναντι στον Αυστραλό Ρίνκι Χιτζικάτα επικρατώντας με 6-3, 6-0, 6-2, φτάνοντας στον 3ο Γύρο του Australian Open, το οποίο διεξάγεται αυτές τις ημέρες (16-29 Ιανουαρίου) στη Μελβούρνη. Με τη νίκη αυτή ο Έλληνας τενίστας έφτασε στους “32” της διοργάνωσης για 5η συνεχόμενη χρονιά, με τις τελευταίες δύο να έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς είχε την απαιτούμενη σταθερότητα, αλλά και αποτελεσματικότητα, καθώς πορεύθηκε με 80% επιτυχία σε πρώτο σερβίς, 67% σε δεύτερο και δεν αντιμετώπισε ούτε μία φορά μπρέικ πόιντ. Το καθοριστικό μπρέικ ήρθε στο 6ο γκέιμ για να τον βάλει μπροστά με 4-2 και μετά να φτάσει με άνεση στο 6-3.

Στο δεύτερο μέρος ελάχιστα πράγματα χρίζουν κριτικής. Ίσως το πιο αξιοπρόσεκτο είναι πως ο Χιτζικάτα πήρε μονάχα δύο πόντους(!) στο σερβίς του, ενώ απέσπασε επτά από το σερβίς του Τσιτσιπά, θέτοντάς τον απέναντι σε τρία μπρέικ πόιντ. Έστω και έτσι, ο Νο4 στον κόσμο Έλληνας έσβησε τις απειλές και με τρία δικά του μπρέικ έφτασε στο 6-0.

Το τρίτο σετ βρήκε τον Χιτζικάτα να απειλεί στο 4ο γκέιμ, όταν και προηγήθηκε με 15-40. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς και εδώ διατήρησε την ψυχραιμία του σβήνοντας το διπλό μπρέικ πόιντ και στο αμέσως επόμενο γκέιμ έκανε το μπρέικ για να προηγηθεί με 3-2. Έκτοτε, ουσιαστικά ο Αυστραλός κατέρρευσε και με ένα ακόμη μπρέικ ο Έλληνας έφτασε στη νίκη, κλείνοντας το ματς έπειτα από 1 ώρα και 32 λεπτά παιχνιδιού.

Στην επόμενη φάση ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ολλανδό Ταλόν Χρίκσπουρ, ο οποίος επικράτησε με 6-4, 6-4, 6-4 του συμπατριώτη του Μπότικ Φαν Ντε Ζάντσχουλπ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις