fbpx

Australian Open: Σπουδαία ανατροπή για την Μπούσα και… νοκ-άουτ η Αντρεέσκου! (vid)

Australian Open: Σπουδαία ανατροπή για την Μπούσα και… νοκ-άουτ η Αντρεέσκου! (vid)

Μία από τις πλέον αξιομνημόνευτες νίκες της καριέρας της πανηγυρίζει η Κριστίνα Μπούσα. Η Νο102 στον κόσμο Ισπανίδα έσβησε ματς πόιντ, έκανε ολική ανατροπή και επικράτησε με 2-6, 7-6(7), 6-4 της Μπιάνκα Αντρεέσκου για να πάρει το εισιτήριο για τον 3ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Η Νο42 στον κόσμο Καναδή μπήκε στο ματς ως το φαβορί, στο πρώτο σετ δεν απειλήθηκε ποτέ με μπρέικ πόιντ και αξιοποιώντας τις δύο δικές της ευκαιρίες έφτασε εύκολα στο 6-2. Στο 2ο μέρος η Μπούσα έκανε δύο διαδοχικά μπρέικ για να φτάσει στο 5-1 και με το σερβίς στα χέρια της, όμως μία ολική επαναφορά της Αντρεέσκου επανέφερε την ισοροπία. Στο τάι μπρέικ μάλιστα η Καναδή είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς όταν προηγήθηκε με 6-5, αλλά απέτυχε και έτσι επήλθε η ισοφάριση.

Στο τρίτο σετ τη διαφορά έκανε ένα και μοναδικό μπρέικ στο 5ο γκέιμ. Εκεί, η 25χρονη Ισπανίδα (με καταγωγή από τη Μολδαβία) προηγήθηκε με 3-2 και έκτοτε κράτησε με ασφάλεια το σερβίς της για να φτάσει στη νίκη έπειτα από 2 ώρες και 51 λεπτά.

Στην επόμενη φάση η Μπούσα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, Ίγκα Σφιόντεκ. Σημειώνεται πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα της Ισπανίδας που θα αγωνιστεί στον 3ο Γύρο οποιουδήποτε Γκραν Σλαμ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις