fbpx

Australian Open: Νικητής στην “τιτανομαχία” με τον Σόνεγκο ο Χούρκατς! (vid)

Australian Open: Νικητής στην “τιτανομαχία” με τον Σόνεγκο ο Χούρκατς! (vid)

Σε ένα από τα πιο… χορταστικά ματς του φετινού Αυστραλιανού Όπεν, ο Χούμπερτ Χούρκατς επικράτησε με 3-6, 7-6(3), 2-6, 6-3, 6-3 του Λορέντσο Σόνεγκο, παίρνοντας την πρόκριση για τον 3ο Γύρο. Με αυτόν τον τρόπο ο Πολωνός κατάφερε και για πρώτη φορά στην καριέρα του να υπερβεί τον… πήχη του 2ου Γύρου, αφού σε καμία προγενέστερη συμμετοχή του δεν είχε προχωρήσει περισσότερο στο Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης.

Στο πρώτο σετ ο Νο11 στον κόσμο Πολωνός είχε μόλις 8 winner και σε συνδυασμό με τα 15 αβίαστα λάθη του έδωσε στον Ιταλό το πλεονέκτημα, ο οποίος πραγματοποιώντας το μοναδικό μπρέικ πήρε και το σετ. Στο δεύτερο μέρος ο Σόνεγκο έκανε το μπρέικ στο 7ο γκέιμ και λίγο αργότερα βρέθηκε στο 5-4 με το σερβίς στα χέρια του. Ωστόσο, εκεί ήρθε το μπρέικ απάντησης από τον Χούρκατς, ο οποίος οδήγησε τα πράγματα στο τάι μπρέικ όπου και υπερίσχυσε με 7-3.

Στο τρίτο σετ ο Νο44 στον κόσμο Σόνεγκο βρήκε από νωρίς το προβάδισμα με μπρέικ, το διατήρησε σε όλη την πορεία του, ενώ με ένα νέο μπρέικ στο 8ο γκέιμ έκλεισε επί τόπου το σετ με 6-2. Έκτοτε, ουσιαστικά εκδηλώθηκε η μεγάλη αντεπίθεση του Πολωνού.

Με μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ του τέταρτου μέρους ο Χούρκατς πήρε “κεφάλι”, έφτασε με νέο μπρέικ στο 5-1, ο Ιταλός προς στιγμήν μείωσε σε 5-3, αλλά με ένα τρίτο σπάσιμο του αντίπαλου σερβίς έγινε το 6-3. Στο τελευταίο μέρος, ξανά ο Χούρκατς βρήκε από νωρίς το μπρέικ που του έδωσε το προβάδισμα με 2-0 και δίχως να παραχωρήσει ούτε ένα μπρέικ πόιντ στον Σόνεγκο πορεύθηκε έτσι ως το φινάλε, κλείνοντας το ματς έπειτα από 3 ώρες και 53 λεπτά.

Στην επόμενη φάση ο Χούρκατς θα αντιμετωπίσει τον Ντένις Σαποβάλοφ, ο οποίος νίκησε νωρίτερα με 6-3, 7-6(3), 7-5 τον Τάρο Ντάνιελ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις