fbpx

Australian Open: Έβγαλε νοκ-άουτ την Κβίτοβα και… προελαύνει η Καλίνινα! (vid)

Australian Open: Έβγαλε νοκ-άουτ την Κβίτοβα και… προελαύνει η Καλίνινα! (vid)

Μια από τις πιο ηχηρές νίκες της ημέρας σημείωσε η Ανγκελίνα Καλίνινα, επικρατώντας με 7-5, 6-4 της Πέτρα Κβίτοβα και παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον 3ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Η Νο40 στον κόσμο Ουκρανή κατάφερε έτσι να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στην 3η φάση οποιουδήποτε Γκραν Σλαμ τουρνουά.

Αγωνιστικά και στα δύο σετ η Κβίτοβα, φιναλίστ στη Μελβούρνη το 2019, έπαιξε με περίσσια επιθετικότητα, ωστόσο αυτό δεν την αρκούσε για να εξουδετερώσει την αντίπαλό της. Στο πρώτο σετ, η Τσέχα είχε 23 winner με 25 αβίαστα λάθη, ανοίγοντας τον δρόμο στην Καλίνινα για να φτάσει σε επτά μπρέικ πόιντ και εν τέλει δύο μπρέικ που έκαναν τη διαφορά.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε πολύ, με την Κβίτοβα να έχει 14 winner και 16 αβίαστα λάθη, έναντι 8 winner και 2 λαθών της αντιπάλου της. Έτσι, η Ουκρανή δεν αντιμετώπισε ποτέ μπρέικ πόιντ, έσπασε μία φορά το αντίπαλο σερβίς και έδωσε τέλος στο ματς έπειτα από 1 ώρα και 58 λεπτά.

Στην επόμενη φάση η Καλίνινα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μίαν άλλη Τσέχα, την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, η οποία νίκησε με 6-4, 6-1 την Κλάρα Μπιρέλ. Σημειώνεται πάντως για την Κβίτοβα πως αυτή είναι η όγδοη φορά στην καριέρα της που η πορεία της στη Μελβούρνη σταματάει στον 1ο ή τον 2ο Γύρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις