fbpx

Australian Open: Έπαιξε… με τη φωτιά, αλλά προκρίθηκε η Κόλινς! (vid)

Australian Open: Έπαιξε… με τη φωτιά, αλλά προκρίθηκε η Κόλινς! (vid)

Έπειτα από μία εξαιρετικά οριακή μάχη που κρίθηκε στο σούπερ τάι μπρέικ του τρίτου σετ, η Νταντιέλ Κόλινς επικράτησε με 6-7(1), 6-2, 7-6(6) της Καρολίνα Μούχοβα, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Αυτή -παραδόξως- είναι μόλις η τρίτη φορά στην καριέρα της 29χρονης Αμερικανίδας και περσινής φιναλίστ που προχωράει στην 3η Φάση του Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης.

Στο πρώτο μέρος η Τσέχα μπήκε εντυπωσιακά δυνατά και μέσα σε σύντομο διάστημα βρήκε δύο μπρέικ, φτάνοντας έτσι στο 5-2 και με το σερβίς στα χέρια της για να κλείσει το σετ. Κάπου εκεί η Νο14 στον κόσμο Κόλινς έκανε την… καθυστερημένη είσοδό της στο ματς και με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ ισοφάρισε σε 5-5, οδηγώντας τη μάχη στο τάι μπρέικ. Κάπου εκεί όμως φάνηκε να “ξεθυμαίνει” το μομέντουμ της Αμερικανίδας και με 7-1 η Μούχοβα πήρε το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο σετ η Κόλινς έκανε το μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ της αντιπάλου της. Μη επιτρέποντας στη Μούχοβα να φτάσει ούτε μία φορά σε μπρέικ πόιντ η περσινή φιναλίστ διατήρησε την υπεροχή της και με ένα νέο μπρέικ στο 7ο γκέιμ έφτασε στο 5-2, το οποίο μετέτρεψε λίγο αργότερα σε 6-2.

Στο τρίτο μέρος η Κόλινς βρήκε το μπρέικ στο 5ο γκέιμ για να προηγηθεί με 3-2, η Τσέχα απάντησε αμέσως ισοφαρίζοντας σε 3-3 και οι δυο τους πήγαν στο σούπερ τάι μπρέικ. Εκεί μάλιστα εκτυλίχθηκε μία παράξενη και… αμήχανη στιγμή για την Κόλινς, αφού παίρνοντας έναν πόντο που της έδωσε προβάδισμα με 7-3 άρχισε να πανηγυρίζει τη νίκη!

Φυσικά, στη συνέχεια κατάλαβε πως χρειαζόταν ακόμη τρεις πόντους για να κλείσει το ματς, τους οποίους πάντως τους βρήκε για να φτάσει στο 10-6 και να ολοκληρώσει την αναμέτρηση έπειτα από 2 ώρες και 55 λεπτά.

Στην επόμενη φάση η Κόλινς θα τεθεί αντιμέτωπη με την Έλενα Ριμπάκινα, η οποία νίκησε νωρίτερα την Κάγια Γιούβαν με 6-2, 6-1.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις