fbpx

Australian Open: Απίθανος Μάρεϊ κέρδισε τον Μπερετίνι μετά από επικό παιχνίδι 5 ωρών! (vid)

Australian Open: Απίθανος Μάρεϊ κέρδισε τον Μπερετίνι μετά από επικό παιχνίδι 5 ωρών! (vid)

Μετά από έναν «μαραθώνιο» 5 ώρών στη Rod Laver Arena ο Βρετανός τενίστας απέκλεισε το Νο13 του ταμπλό και Νο14 του κόσμου, Ματέο Μπερετίνι, με 6-3, 6-3, 4-6, 6-7 (7), 7-6 (10-6) και πέρασε στο δεύτερο γύρο.

O 35χρονος Άντι Μάρεϊ που έχει αγωνιστεί σε 5 τελικούς του Australian Open μεταξύ του 2010 και του 2016 σημείωσε την πρώτη του νίκη κόντρα σε αθλητή του τοπ20 σε γκραν σλαμ από το 2017 και πήρε «εκδίκηση» από τον Ιταλό για τον αποκλεισμό του από το αμερικανικό όπεν του 2022. Αυτή ήταν μάλιστα η 50η νίκη της καριέρας του στη διοργάνωση της Μελβούρνης.

YouTube video

Στα πρώτα δύο σετ, ο 35χρονος Βρετανός τενίστας έπαιρνε εξαρχής προβάδισμα, κάνοντας break γρήγορα, και με σωστή διαχείριση του παιχνιδιού από τη γραμμή του σερβίς, κρατούσε τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα, ώσπου έφτασε στις κατακτήσεις τους.

Στο 3ο σετ, ο 26χρονος Ιταλός κατάφερε να “προστατέψει” την ακεραιότητα του σερβίς του, και με ένα κομβικό break στο 5ο game, πήρε τα ηνία, και έφτασε μέχρι την κατάκτησή του, μειώνοντας έτσι τη διαφορά στο ένα σετ.

Στο 4ο, αμφότεροι έθεσαν σε προτεραιότητα να μην “παραβιαστούν” τα σερβίς τους, οδηγώντας έτσι την αναμέτρηση στο tie-break, ώστε να αποφασιστεί εκεί το αν θα έχουμε νικητή ή 5ο και τελευταίο. Εκεί, ο No. 14 της παγκόσμιας κατάταξης στάθηκε πιο ψύχραιμος και επιβλήθηκε με επιμέρους σκορ 9-7, ισοφαρίζοντας στα σετ.

Στο 5ο και τελευταίο, με τον παράγοντα της κούρασης να γίνεται ολοένα και πιο αισθητός, για μία ακόμα φορά κανείς τους δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, πραγματοποιώντας κάποιο break, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε νέα “παράταση”, για να κριθεί ο νικητής ενός από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια του φετινού AO. Στο tie-break, ήταν η σειρά του Μάρεϊ να αντέξει στην πίεση, και με επιμέρους σκορ 10-6 αναδείχθηκε ως ο μεγάλος νικητής, παίρνοντας παράλληλα και την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Ο Μπερετίνι ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του προσπάθειες έχοντας συνολικά 31(!) άσους, 72 winners, αλλά και 59 λάθη, σε αντίθεση με τον Μάρεϊ που είχε 10 άσους, 40 winners, αλλά και μόλις 34 λάθη, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό λόγο στα τελευταία δύο σετ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις