fbpx

Australian Open: Ο εντυπωσιακός Ρούμπλεφ κέρδισε τον Τιμ και πέρασε στους “64” (vid)

Australian Open: Ο εντυπωσιακός Ρούμπλεφ κέρδισε τον Τιμ και πέρασε στους “64” (vid)

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ ήταν ο μεγάλος νικητής από την αναμέτρηση-παγίδα με τον Αυστριακό και Νο. 98 του κόσμου, Ντόμινικ Τιμ, επικρατώντας με 6-3, 6-4, 6-2 μετά από 2 ώρες και 10 λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο του Australian Open το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες (16-29/1) στη Μελβούρνη.

Παράλληλα αυτή ήταν και η πρώτη νίκη στη σεζόν για τον Ρώσο, ο οποίος πήγε στη Μελβούρνη έχοντας δύο πρόωρους αποκλεισμούς στα δύο τουρνουά προετοιμασίας στην Αδελαΐδα (Adelaide International 1, Adelaide International 2), από τους Θανάση Κοκκινάκη και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

Ο Ρώσος και Νο. 6 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν αρκετά συνεπής από τη θέση του service, γεγονός που του επέτρεψε να είναι και πιο επιθετικός, σημειώνοντας συνολικά 33 winners έναντι 19 του Αυστριακού κάτι που όμως τον οδήγησε και σε περισσότερα αβίαστα λάθη (34-20).

Στο 1ο σετ ο Ρούμπλεφ χρειάστηκε ένα break στο 8ο game παίρνοντας προβάδισμα με 5-3 για να το κλείσει αμέσως μετά στο δικό του σερβίς κάνοντας το 1-0 μετά από 38 λεπτά. 

Κάτι παρόμοιο έγινε και στο 2ο σετ με τον Ρούμπλεφ να “σπάει” το σερβίς του Τιμ σε πολύ κρίσιμο σημείο (5-4) και στη συνέχεια να το κατακτά αυξάνοντας το προβάδισμα σε 2-0. 

Ο απογοητευμένος Τιμ συνέχιζε να μην μπορεί να βρει ρυθμό στο σερβίς του και τον Ρούμπλεφ με το εξαιρετικό 42% στις επιστροφές να δημιουργεί συνεχώς απειλές. Ο Ρώσος βρήκε νωρίς break (2-1) και κάπου εκεί η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί. 

Στη συνέχεια βρήκε και δεύτερο break (4-1) μετά από ένα game 4,5 λεπτών και συνεχίζοντας να είχε την ίδια σταθερότητα από τη θέση του sevice έκλεισε το ματς και το εισιτήριο για τον 2ο γύρο για 5η φορά στην καριέρα του στο Australian Open. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε τον Αυστραλό προερχόμενο από τα προκριματικά, Μαξ Πουρσέλ, είτε τον Φινλανδό Εμίλ Ρουσουβουόρι

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις