fbpx

Australian Open: “Ηρωική” επιστροφή για Ζβέρεφ (vid)

Australian Open: “Ηρωική” επιστροφή για Ζβέρεφ (vid)

Επιστροφή στα κορτ με νίκη-πρόκριση για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στο πρώτο του Grand Slam μετά από αποχή έξι μηνών, λόγω του τραυματισμού του. Ο 25χρονος Γερμανός τενίστας επικράτησε δύσκολα του ανταγωνιστικού Χουάν Πάμπλο Βαρίλας με 3-2 σετ (4-6, 6-1, 5-7, 7-6(3), 6-4), μετά από 4(!) ώρες και 6 λεπτά “μάχης”, και πέρασε στον 2ο γύρο του Australian Open.

Στο 1ο σετ, οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το 8ο game (4-4), ώσπου ο Καναδός έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του στο αμέσως επόμενο, για να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα (5-4). Στη συνέχεια, υπερασπίστηκε χωρίς λάθη το σερβίς του, κάνοντας σημαντικό βήμα για τη νίκη (6-4).

Στο 2ο σετ, ο Ζβέρεφ μπήκε πιο δυναμικά στο κορτ, και με ένα καθοριστικό σερί πέντε κερδισμένων games “κλείδωσε” την ισοφάριση από νωρίς. Ο Βαρίλας μείωσε με love game (40-0), αλλά στη συνέχεια έμεινε στους 2 πόντους, και έτσι ο Γερμανός ισοφάρισε στα σετ (6-1).

Στο 3ο σετ, αν και προηγήθηκε δύο φορές, και με ισάριθμα break, ο No. 13 του κόσμου, ο Καναδός κατάφερε να σβήσει τα break, αλλά και να προηγηθεί στο 11ο game, εξασφαλίζοντας στη χειρότερη το tie-break. Αυτό όμως δεν ήρθε ποτέ, μιας και στο 12ο (και τελευταίο) έσπασε για 3η φορά το σερβίς του αντιπάλου του, και πήρε ξανά προβάδισμα στα σετ (7-5).

Στο 4ο σετ, αμφότεροι έθεσαν σε προτεραιότητα την ακεραιότητα των σερβίς τους, με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει ισόπαλο μέχρι και το 12ο game, οδηγούμενοι κατ’ αυτόν τον τρόπο στο tie-break. Εκεί, μετά από μία “μάχη” 8 λεπτών και 32 δευτερολέπτων, ο Ζβέρεφ κατάφερε εκ νέου να φέρει τον αγώνα στα ίσα, μιας και επιβλήθηκε με σκορ 7-3, στέλνοντας το ματς σε 5ο και καθοριστικό σετ (7-6(3).

Στο 5ο σετ, πάλι μέχρι το 8ο game δε ξεχώριζε κανείς από τους δύο “πρωταγωνιστές”, μέχρι που ο Ζβέρεφ, αρχικά με love game στο σερβίς του, αλλά και με break στο τελευταίο game, κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, και να συνδυάσει την επιστροφή του στη δράση με μία μεγάλη πρόκριση στον επόμενο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις