fbpx

Australian Open, Γκαρσία – Σίμποφ 2-0: Πέρασε στο Β’ γύρο η Γαλλίδα (vid)

Australian Open, Γκαρσία – Σίμποφ 2-0: Πέρασε στο Β’ γύρο η Γαλλίδα (vid)

Κάτοχος του τίτλου στο WTA Finals σχεδόν 2 μήνες πριν, η Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσία, νούμερο 4 του ταμπλό, ξεπέρασε στα 2 σετ το εμπόδιο της Κάθριν Σίμποφ από τον Καναδά, η οποία έκανε το ντεμπούτο της σε Γκραν Σλαμ στα κορτ της Μελβούρνης στο πλαίσιο του Αυστραλιανού Όπεν.

Έχοντας περάσει από τα προκριματικά και αγωνιζόμενη στη Rod Laver Arena, η Καναδή απόκτησε μία σπουδαία εμπειρία αλλά στο αγωνιστικό μέρος η Γκαρσία ήταν έτοιμη και αποφασισμένη για τη νίκη. Η Γαλλίδα είχε 5 άσους , 17 winners και επικράτησε σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες οπότε δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη η νίκη της στα 2 σετ, με 6-3 και 6-0 σε 65 λεπτά.

 Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός ότι η Γκαρσία, που πήρε τους 17 από τους πρώτους 18 πόντους πίσω από το πρώτο της σερβίς και παραχώρησε μόλις 8 πόντους είχε 22 winners έναντι 16 αβίαστων λαθών και έσβησε τα 2 break points που αντιμετώπισε ενώ αξιοποίησε τα τέσσερα από τα έξι που είχε.

 Η επόμενη αντίπαλός θα είναι και πάλι από τον Καναδά. Αυτή θα είναι η Λέιλα Φερνάντες, με εμπειρία από τελικό Γκραν Σλαμ, από το US Open του 2021 όπου ηττήθηκε από την Έμα Ραντουκάνου, με τη Φερνάντεζ μέσα στην ημέρα να νικά τη Γαλλίδα Αλιζέ Κορνέ στα 2 σετ με 7-5, 6-2.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις