fbpx

Australian Open, Τσιτσιπάς: «Φάνηκε προς στο τέλος το μαχητικό μου πνεύμα, δεν ήθελα να το βάλω κάτω» (vid)

Australian Open, Τσιτσιπάς: «Φάνηκε προς στο τέλος το μαχητικό μου πνεύμα, δεν ήθελα να το βάλω κάτω» (vid)

Ιδανική πρεμιέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open της Μελβούρνης, καθώς νίκησε τον Κουεντάν Αλίς με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 7-6(6), μετά από 2 ώρες παιχνιδιού, και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα δύο σετ, και ενώ στο 3ο φάνηκε να κάνει την αντεπίθεσή του ο Γάλλος τενίστας, ο No. 4 του κόσμου βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να στείλει το ματς στο tie-break και να το κερδίσει εκεί.

Στις on court δηλώσεις του, ο Στέφανος αρχικά χρησιμοποίησε φράσεις της τοπικής διαλέκτου, κάτι που έφερε τις επευφημίες του κοινού, ενώ μετά αναφέρθηκε τόσο στη σημερινή του πρεμιέρα, όσο και στο United Cup.

«Χαίρομαι πολύ που επέστρεψα στην Αυστραλία. Είμαι αφοσιωμένος στην τοπική διάλεκτο, δεν το κάνω συχνά, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ να το κάνω όταν επιστρέφω εδώ για να παίξω τένις. Βλέπω κάποια ξαδέρφια μου, νιώθω σαν στο σπίτι μου, και χαίρομαι που έχω αυτή την υποστήριξη», είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Έπαιξε πολύ καλό τένις ο αντίπαλός μου, ειδικά προς το 3ο σετ, έχασα το ρυθμό μου στο σερβίς, έκανε και δύο break στη σειρά, οπότε έπρεπε να βρω τρόπο να βγω από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Νομίζω το μαχητικό μου πνεύμα φάνηκε προς το τέλος, δεν ήθελα να το βάλω κάτω, ακόμα και αν αντιμετώπισα δύσκολες συνθήκες, δύσκολες καταστάσεις.

Στο tie-break, αν και βρέθηκα πίσω στο σκορ, πίστεψα στην ανατροπή, είχαν την υποστήριξη του κόσμου, και τελικά τα κατάφερα».

Σχετικά με το United Cup, είπε: «Το United Cup ήταν σπουδαίο, ελπίζω να διεξαχθεί στη Μελβούρνη του χρόνου. Ελπίζω και η Ελλάδα να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, μπροστά στο κοινό της Μελβούρνης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις