fbpx

Australian Open, Τσιτσιπάς-Αλίς 3-0: Δυσκολεύτηκε για ένα σετ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο (vids)

Australian Open, Τσιτσιπάς-Αλίς 3-0: Δυσκολεύτηκε για ένα σετ και προκρίθηκε στον 2ο γύρο (vids)

Παίζοντας εξαιρετικό τένις κατά διαστήματα ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει τον Γάλλο και Νο. 61 του κόσμου Κουεντάν Αλίς με 6-3, 6-4, 7-6(6) μετά δύο ώρες εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο του Australian Open το οποίο διεξάγεται στη Μελβούρνη (16-29 Ιανουαρίου).

Στο 1ο σετ, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι και το 3ο game, καθώς αμφότεροι εστίαζαν στην ακεραιότητα του σερβίς τους, όμως στο αμέσως επόμενο ο 24χρονος Έλληνας τενίστας έκανε το πρώτο break, για να πάρει “καθαρό” προβάδισμα (3-1). Από εκείνο το σημείο και μετά δεν προέκυψε κάποιο νέο break, και έτσι ο No. 4 του κόσμου κατάφερε να φτάσει εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη (6-3).

Στο 2ο σετ, πάλι μέχρι το 4ο game οι δύο τενίστες πήγαιναν “χέρι-χέρι” στο σκορ (2-2), με τον Στεφ για μία ακόμα φορά να βρίσκει το δρόμο για το break στο αμέσως επόμενο (3-2), και να οδηγεί ξανά την κούρσα μέχρι την ολοκλήρωσή του, διατηρώντας ξανά αλάνθαστο το σερβίς του (6-4), απέχοντας ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στον 2ο γύρο.

Στο 3ο και τελευταίο σετ της αναμέτρησης, με βάση την εξέλιξή της, ο Τσιτσιπάς με το “καλησπέρα” έσπασε για τρίτη φορά το σερβίς του No. 61 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε το δικό του, για να χτίσει διαφορά (2-0). Ο Αλίς, όμως, δε σκόπευε να παρατήσει τη “μάχη”, και με ένα σερί τεσσάρων κερδισμένων games, αλλά και 2 break στο ενδιάμεσο, πέρασε μπροστά και πήρε τα ηνία του ματς (4-2).

Ο Στέφανος πήρε πίσω το δεύτερο break του αντιπάλου του στο 7ο game, ενώ στο 8ο ισοφάρισε εκ νέου, για να διατηρήσουν στο ακέραιο το σερβίς τους αμφότεροι, στέλνοντας έτσι το παιχνίδι στο tie-break (6-6). Εκεί, μετά από 16(!) λεπτά και 39 δευτερόλεπτα, ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με επιμέρους σκορ 8-6, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις προσπάθειές του στη Margaret Court Arena.

Στον 2ο γύρο, ο Τσιτσιπάς θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο ενός εκ των Γιάνικ Χάνφμαν και Ρίνκι Χιτζικάτα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις