fbpx

Australian Open: “Ίδρωσε” αλλά προκρίθηκε ο Ναδάλ (vid)

Australian Open: “Ίδρωσε” αλλά προκρίθηκε ο Ναδάλ (vid)

Την πρόκριση για τον 2ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν πανηγύρισε ο Ράφαελ Ναδάλ. Ο Νο2 στον κόσμο Ισπανός επικράτησε με 7-5, 2-6, 6-4, 6-1 του Τζακ Ντρέιπερ, σε ένα ματς που μέχρι σχεδόν τα τέλη του τρίτου σετ βρισκόταν σε απόλυτη ισορροπία.

Στο πρώτο μέρος ο Ναδάλ μπήκε με… όρεξη να παίξει επιθετικά, βγάζοντας 15 winner (με 10 αβίαστα λάθη), δίχως να απειληθεί ποτέ με μπρέικ και σπάζοντας ο ίδιος μία φορά το αντίπαλο σερβίς έφτασε στο 7-5. Στο δεύτερο μέρος όμως ο Νο40 στον κόσμο Βρετανός “θωράκισε” το σερβίς του, τα λάθη του Ναδάλ αυξήθηκαν και με δύο μπρέικ ο Ντρέιπερ έφερε το ματς στα ίσα.

Στο τρίτο σετ ο Ναδάλ βρήκε σχετικά νωρίς το μπρέικ που του επέτρεψε να προηγηθεί με 4-1, ξανά όμως ο Βρετανός είχε απάντηση, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Αυτή ήταν πρακτικά και η τελευταία πράξη… αντίστασης του Ντρέιπερ. Ο Ισπανός πήρε 8 από τα 9(!) επόμενα γκέιμ κλείνοντας τρίτο και τέταρτο σετ και δίνοντας τέλος στην αναμέτρηση έπειτα από 3 ώρες και 41 λεπτά μάχης.

Στην επόμενη φάση ο κάτοχος του τίτλου Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον ΜακΚένζι ΜακΝτόναλντ, ο οποίος επικράτησε με με 7-6(5), 7-6(1), 1-6, 6-7(10), 6-4 του Μπράντον Νακασίμα στο πιο… χορταστικό ματς της πρώτης ημέρας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις