fbpx

Australian Open: Επικός Μολτσάν, έβγαλε νοκ-άουτ με ανατροπή τον Βαβρίνκα! (vid)

Australian Open: Επικός Μολτσάν, έβγαλε νοκ-άουτ με ανατροπή τον Βαβρίνκα! (vid)

Μία από τις λαμπρότερες στιγμές της καριέρας του πανηγυρίζει ο Άλεξ Μολτσάν, καθώς επικράτησε με 3-2 σετ του Σταν Βαβρίνκα, εξασφαλίζοντας έτσι και μία θέση στον 2ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Ο Σλοβάκος τα κατάφερε μάλιστα με ανατροπή, καθώς έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ, για να κλείσει εν τέλει το ματς με 6-7(3), 6-3, 1-6, 7-6(2), 6-4.

Στο πρώτο μέρος αμφότεροι έκαναν από τρία μπρέικ, με τα πάντα να ξεκαθαρίζουν εν τέλει στη διαδικασία του τάι μπρέικ, εκεί όπου ο πρωταθλητής του 2012 Βαβρίνκα επικράτησε με 7-3. Αντιθέτως, στο δεύτερο σετ ο Νο54 στον κόσμο Σλοβάκος είχε ακόμη δύο μπρέικ, ο Ελβετός μόλις ένα, οπότε ήρθε η ισοφάριση. Αναποδογυρίζοντας όμως ξανά τη ροή των γεγονότων, ο 38χρονος Βαβρίνκα έσβησε και τα δύο μπρέικ πόιντ που αντιμετώπισε στο τρίτο μέρος, φτάνοντας εύκολα στο 6-1.

Το τέταρτο σετ θα μπορούσε να είναι και το φινάλε του ματς, όμως σε αυτό το σημείο ο Μολτσάν έβγαλε την καλύτερη αγωνιστική του εικόνα. Το γεγονός πως αξιοποίησε μόνο ένα από τα πέντε μπρέικ πόιντ του σήμαινε πως έπρεπε να δώσει τη μάχη του τάι μπρέικ, όπου τα κατάφερε περίφημα με 7-2. Στο πέμπτο μέρος ήταν σαφές πως ο Βαβρίνκα δεν είχε τα απαραίτητα αποθέματα δυνάμεων και ο Σλοβάκος με τρία μπρέικ (έναντι δύο) έκλεισε το ματς έπειτα από μία μάχη 4 ωρών και 22 λεπτών.

Στην επόμενη φάση ο Μολτσάν θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ ή τον Βάσεκ Πόσπισιλ. Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του Σταν Βαβρίνκα που αποκλείεται στον 1ο Γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, καθώς από το 2006 που έκανε ντεμπούτο στη διοργάνωση μέχρι και σήμερα σε κάθε συμμετοχή του προχωρούσε πάντοτε τουλάχιστον ως τη 2η φάση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις