fbpx

Τσιτσιπάς για Τζόκοβιτς: «Είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι και να τον σταματήσουμε» (vid)

Τσιτσιπάς για Τζόκοβιτς: «Είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι και να τον σταματήσουμε» (vid)

Έχοντας κατακτήσει εννιά φορές τον τίτλο του Australian Open, Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το φαβορί στο πρώτο Grand Slam της σεζόν όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς πιστεύει ότι η νέα γενιά μπορεί να βάλει φρένο στην σπουδαία παράδοση που έχει ο Νόλε.

Ο Τσιτσιπάς, ετοιμάζεται για την 6η του συμμετοχή στην διοργάνωση, έχοντας τρεις ημιτελικές παρουσίες στη διοργάνωση (2019, 2021-22).

«Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό για τους θαυμαστές του που επιστρέφει και θα αγωνιστεί στο φετινό Australian Open. Είναι ένας από τους πιο δυνατούς στο ταμπλό. Το έχει ακόμα. Μπορεί να παίξει ακόμα. Μπορεί να πάει βαθιά στο τουρνουά. Έπαιξε πολύ, πολύ καλά στην Αδελαΐδα. Είχε κάποια καλά ματς εκεί. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι και να τον σταματήσουμε» είπε ο Έλληνας πρωταθλητής στη media day του Σαββάτου (14/1) από το Melbourne Park.

«Η πιο μεγάλη πρόκληση φέτος, είναι να επιστρέφω δυνατότερος μετά τις ήττες. Έχουμε νεαρότερους τενίστες που έρχονται από πίσω. Έχουμε ακόμα τον Νόβακ και τον Ράφα που παίζουν ακόμα καλό τένις. Είναι ακόμα εδώ. Έχουμε να κάνουμε με πολλά διαφορετικά πράγματα που μας ρίχνουν. Στην περίπτωσή μου, ξέρω ότι μπορώ να κάνω πολλά πράγματα φέτος. Έχω την ικανότητα να αντέξω τις πιέσεις και τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσω. Με τη σωστή προετοιμασία έρχεται η σωστή εκτέλεση», πρόσθεσε.

Στον 1ο γύρο του Australian Open, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα (16/1) στη Margaret Court Arena (10:00GR) τον Κουεντάν Αλίς, Νο64 στον κόσμ

Ο Έλληνας τενίστας ελπίζει να συνεχίσει και να βελτιώσει την καλή φόρμα που έδειξε κατά τη διάρκεια του United Cup, όπου μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη και την υπόλοιπη ομάδα, έφτασαν την Ελλάδα στα ημιτελικά του νεοσύστατου θεσμού.

«Το United Cup ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Είμαι χαρούμενος που πραγματοποιήθηκε αυτό το τουρνουά. Απόλαυσα κάθε λεπτό του και το γεγονός ότι το μοιράστηκα με τη Μαρία στο πλευρό μου. Δημιουργήσαμε μερικές πολύ ωραίες αναμνήσεις, τόσο στο Περθ όσο και στο Σίδνεϊ, παρά την ήττα μας από την Ιταλία. Θα μου μείνουν μόνο καλά πράγματα από αυτό.

Παλέψαμε. Δεν βγήκαμε νικητές, αλλά ήταν σίγουρα ένα από εκείνα τα γεγονότα που το τένις χρειάζεται. Το τένις δεν έχει τέτοια γεγονότα. Το τένις είναι ένα πολύ ατομικό, μοναχικό άθλημα. Να μοιραζόμαστε αυτές τις στιγμές μαζί, να είμαστε μέρος της ίδιας αιτίας και του ίδιου στόχου, ήταν κάτι που με κάνει να εξελιχθώ ως παίκτης και με κάνει να θέλω να ανυπομονώ για την επόμενη έκδοση του United Cup».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις