fbpx

Australian Open: Με στόχο να φτάσει ψηλά η Σάκκαρη

Australian Open: Με στόχο να φτάσει ψηλά η Σάκκαρη

Από το 2015 που πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε τουρνουά Grand Slam (Αμερικανικό Όπεν), η Μαρία Σάκκαρη έχει σταθερή παρουσία σε κάθε μία από τις τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις.

Η φετινή της συμμετοχή στο Αυστραλιανό Όπεν, το οποίο ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα (16/1), θα είναι η όγδοη για την Ελληνίδα αθλήτρια. Η Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη στιγμή, έχει στόχο, όχι μόνο να ξεπεράσει τις πορείες των προηγούμενων χρόνων στο συγκεκριμένο τουρνουά, αλλά να το κατακτήσει, όπως δήλωσε και η ίδια. Και όλα δείχνουν πως βρίσκεται στην αγωνιστική κατάσταση να το πετύχει.

Σταθερή συμμετοχή

Η πρώτη συμμετοχή ήταν το 2016, όταν και αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο, ενώ την επόμενη χρονιά προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και έμεινε εκτός στον τρίτο γύρο, αφού έχασε από την Αλιζέ Κορνέ με 2-1 σετ. Το 2018 δεν κατάφερε να προχωρήσει πέρα από τον πρώτο γύρο, ωστόσο, το 2019 έφτασε και πάλι στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Έχοντας αποκλείσει τις Οσταπένκο και Σάρμα, στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από την Άσλεϊ Μπάρτι (περσινή κάτοχο του τίτλου) με 2-0 σετ.

YouTube video

Το 2020 φτάνει για πρώτη φορά στον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, έχοντας κάνει ένα τρομερό ξεκίνημα, αφού είχε κερδίσει όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της με 2-0 σετ. Ωστόσο, ένα βήμα πριν τα προημιτελικά αντιμετώπισε την Πέτρα Κβίτοβα και παρόλο που κέρδισε το πρώτο σετ, έχασε τα επόμενα δυο και γνώρισε τον αποκλεισμό.

YouTube video

Την επόμενη σεζόν έμεινε εκτός από τον πρώτο γύρο, όμως πέρυσι έφτασε και πάλι στον τέταρτο γύρο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια, αφού γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Τζέσικα Πεγκούλα. Αξίζει να αναφερθεί πως στο Αυστραλιανό Όπεν η Μαρία Σάκκαρη μετράει 11 νίκες και 7 ήττες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις